Radnik ide na Kladno u šesnaestini finala Kupa CEV: Bijeljincima ispunjena želja

Dejan Kondić
Radnik ide na Kladno u šesnaestini finala Kupa CEV: Bijeljincima ispunjena želja

BIJELjINA – Tražili ste, dobili ste. U odbojkaškom klubu Radnik željeli su Kladno za rivala u šesnaestini finala Kupa CEV i Česi su im tu želju “uslišili”.

Kladno je opravdalo ulogu favorita u kvalifikacijama i nakon poraza u prvom susretu (2:3) u Belgiji na svom terenu su deklasirali Gent sa 3:0 (25:17, 25:14, 25:20) i plasirali se među 32 najbolje ekipe u drugom po rangu evropskom odbojkaškom klupskom takmičenju pa će ukrstiti koplja sa šampionom BiH. Šef stručnog štaba Radnika Vladimir Milićević u razgovoru za “Glas Srpske” ističe da njegovi momci imaju šansu da se plasiraju u osminu finala.

- Očekivali smo ovakav ishod. Nama je ovo mnogo lakša opcija, prevashodno sa aspekta putovanja da idemo u Češku, a ne u Belgiju koja je duplo dalje. Tek sad ćemo tražiti neke njihove utakmice da pogledamo, da ih izanaliziramo. Smatram da nakon utakmica u Ligi šampiona možemo u Kupu CEV da se pokažemo u boljem svjetlu - rekao je Milićević.

Dodao je da momci imaju iskustvo više.

- U Beogradu su imali veliki grč na početku mečeva, to je bio i najveći problem. Bili su pod utiskom ambijenta i imena rivala protiv kojih smo igrali. Mislim da će sada biti malo drugačije. Želimo sada da se nametnemo i da mi budemo ti koji će se pitati više nego ekipa iz Češke. Opet kažem, čekam da dobijem video-materijal, pa ćemo moći više da pričamo o nekim njihovim vrlinama i manama. Ukoliko prođemo Kladno, do kraja godine ćemo igrati u ritmu srijeda-subota. To smo htjeli i ne žalim se. Zasad smo fokusirani na naše prvenstvo i derbi koji nas čeka u subotu protiv Napretka. Određenih problemčića imamo, ali rješavamo ih u hodu - naveo je Milićević.

Mečevi protiv Kladna na programu su 22 i 29. novembra.

- Sad nam slijede pregovori sa Česima oko termina, ali i mjesta odigravanja ovih utakmica. Ono što je sigurno je da, nažalost, nećemo moći igrati u Bijeljini. Opcije su nam Gradiška, ali i Brčko, vidjećemo - poručio je Milićević.

Derbi

Odbojkaši Radnika sutra od 19 časova u bijeljinskoj dvorani Gimnazije igraju derbi susret šestog kola Premijer lige protiv lidera na tabeli i jedine neporažene ekipe u šampionatu, Napretka iz Odžaka. Eventualnim trijumfom aktuelni šampion bi zaposjeo lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana