Radmila Marković, novi trener odbojkašica Bimal Jedinstva: Ne bojim se izazova, obećavam samo rad

Dušan Repija
Radmila Marković, novi trener odbojkašica Bimal Jedinstva: Ne bojim se izazova, obećavam samo rad

BRČKO - Poslije sedam godina u kojima je osvojio sve što se moglo u okvirima BiH, Smail Pezerović je napustio klupu Bimal Jedinstva, a naslijedila ga je Radmila Marković.

Dami, koja je trenerski zanat pekla u BL voleju, sigurno neće biti lak zadatak da nastavi putem svog prethodnika, jer su šampionski tim napustile četiri najbolje igračice: Žana Dragutinović, Ajla Paradžik, Ana Gajić i Ivana Radović. Ipak, puna je samopouzdanja, alu ne želi previše da se razmeće obećanjima. Jedino što je poručila jeste žestok rad od prvog dana priprema.

- Sigurno je da je ovo na neki način novi početak “princeza” i da ću na raspolaganju imati kudikamo mlađu ekipu nego što je bila do sada. Ali, ne plašim se izazova. Velika je čast predvoditi tim koji je toliko puta osvojio pehare u prvenstvu i Kupu BiH i koji u svom sastavu uvijek ima dosta mladih, tehnički potkovanih odbojkašica. Istina, one uglavnom do sada nisu imale glavnu ulogu na terenu, osim Duške Kenjalo i Jovane Biberdžić, ali vjerujem da ćemo napornim radom uspjeti da iz dana u dan budemo bolji - rekla je Markovićeva za “Glas Srpske”.

O ambicijama i ciljevima u narednoj sezoni nije mogla da govori mnogo u ovom trenutku. Tek treba da sjedne za sto sa članovima klupskog rukovodstva kako bi definisali šta se od ekipe očekuje u narednom periodu. Gledajući na papiru, najjači tim sada ima prošlogodišnji finalista Gacko, koji je u svoje redove doveo Gajićevu i Radovićevu.

- Da, definitivno su one prvi favorit za najviši plasman. Nadam se da ćemo i mi biti dovoljno jake kako bismo na najljepši mogući način oživjeli stari rivalitet između ova dva kluba. Ipak, o eventualnim pojačanjima i ambicijama znaću detaljnije nakon sastanka sa upravom. Ono što u ovom trenutku sigurno znam jeste da ćemo od prvog dana priprema 15. avgusta biti maksimalno motivisane i spremne za rad - naglasila je Markovićeva.

Ona je tokom igračke karijere bila član “princeza” i to prve generacije koja je osvojila prvenstvo BiH u sezoni 1999/2000.

- I sa te strane mi je drago što sam se vratila. Iako sam cijelu trenersku karijeru bila vezana za Banjaluku, ovo je povratak matičnoj sredini. Ništa mi neće biti nepoznato - zaključila je Markovićeva.

Informacije

Markovićeva je istakla da će se danas naći sa dosadašnjim trenerom Smailom Pezerovićem, koji će joj dati dragocjene informacije o ekipi i odbojkašicama koje su ostale.

- Uvijek smo imali više nego korektan odnos i sigurno će mi biti od koristi sve što mi kaže. Ostavio je dubok trag u prethodnih sedam godina - rekla je Markovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana