Publika će biti Borčev vjetar u leđa

Milan Zubović
Publika će biti Borčev vjetar u leđa

BANjALUKA - Prvi protivnik Borca na turniru Druge ABA lige, kojem će od sutra biti domaćin, biće aktuelni šampion Zlatibor koji spletom okolnosti i propozicija nije zaigrao u višem razredu.

Utakmica je na rasporedu u utorak od 18 časova, ekipa iz Čajetine na skoru je 6-1, a domaćin ima 5-2.

- Drago nam je što će "Borik" biti poprište dobrih utakmica ABA 2 karavana i to će stimulativno uticati na nas. Fizički će biti jako zahtjevno, ali fokus je samo na prvom protivniku, koji je jedna od najboljih ekipa u regionu. Odbrambeno ćemo morati da budemo na maksimalnom nivou, da bismo usporili protok lopte jer Zlatibor u svojim redovima ima dobre šutere kao i sjajnu unutrašnju liniju. Vjetar u leđa koji ćemo dobiti sa tribina će nam pomoći, a poslije ćemo razmišljati o Krki i Slogi - izjavio je trener Borca - izjavio je trener Borca Zoran Kašćelan.

Malo kroz šalu malo kroz zbilju rekao je da bi bio zadovoljan sa sve tri pobjede nakon ovog turnira.

- Imamo određene prednosti i nedostatke u odnosu na naredne protivnike. Krka je prošlogodišnji abaligaš i ima igrače koji su na višem nivou od ovog takmičenja i radujem se što će moja ekipa rasti kroz ove izazove. Ne bježimo od toga da imamo kvalitet i želimo da uživamo u atmosferi i damo maksimum, ali primarni cilj je da se plasiramo na finalni turnir - rekao je Kašćelan.

Ne želi da opterećuje igrače jer je ovo odlična prilika da uče. Ujedno, ne boji se da će njegovi igrači imati psihološki pritisak navijača koji će ispuniti dvoranu do posljednjeg mjesta i naravno očekivati pobjedu.

- Želimo da igrači budu fokusirani na zadatke. Naš posao nosi veliki pritisak, ali im uvijek govorim da ne zborave da uživaju. Najljepše je igrati pred punom dvoranom i to su iskustva koja nosi puna dvorana i tu samo mogu da očvrsnu. Imamo iskusnijih igrač koji će znati kako da vode ekipu i vjerujem da će mlada ekipa to iskoristiti kao vjetar u leđa. Prošle godine Borac je imao iskusniju ekipu pa se desio šok na kojeg nisu bili spremni, ali više volim pune dvorane pada imamo presiju i kod kuće i na strani neo da su prazne - istakao je Kašćelan.

Košarkašu Borca Vuku Boškoviću biće ovo drugi puta da igra turnir u Banjaluci.

- Ambijent će ovo godine biti veoma dobar i pozivam naše navijače da dođu u što većem broju. Utakmica sa Zlatiborom nam je anjbitnija i od starta moramo ući veoma jako, opuštanja ne smije biti i nikako ne smijemo da uđemo u zonu komfora jer oni su iskusniji od nas. Energijom moramo da im pariramo - rekao je Bošković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana