Prvoligaš iz Doboja prvi kreće sa pripremama: Sloga želi vrh i Premijer ligu BiH

Siniša Kotaraš
Prvoligaš iz Doboja prvi kreće sa pripremama: Sloga želi vrh i Premijer ligu BiH

DOBOJ - Fudbaleri Sloge jesenji dio Prve lige Republike Srpske završili su na drugom mjestu sa samo dva boda zaostatka za vodećom Krupom i sasvim je jasna želja Dobojlija da na proljeće napadnu prvo mjesto i plasman u Premijer ligu.

Interesantno, izabranici Zorana Ćurguza posljednji su prestali sa radom, tek uoči Nove godine, a već u subotu započeće pripreme za drugi dio sezone, što dokazuje koliko su u klubu ozbiljni u namjeri da prvi put u Doboj dovedu najbolje klubove iz BiH.

- Prozivka je zakazana za deset časova u subotu, a odmah potom ćemo odraditi trening. Radićemo kombinovano u klupskoj teretani i na terenu pa mislim da će sedam sedmica biti sasvim dovoljno da spremno dočekamo nastavak prvenstva u kojem nam je osnovni cilj borba za prvo mjesto - rekao je Ćurguz u razgovoru za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, optimalan igrački kadar za drugi dio prvenstva bio bi 18 fudbalera i sedam juniora te kadeta, uz dva golmana. Uz to, stručni štab je pojačan kondicionim trenerom.

- Jesenas nismo bili na pravom nivou i očekujem da sa stručnjakom kakav je Mihajlo Samardžija i taj segment krene u željenom pravcu. Takođe, redovno radimo obavezne testove na virus korona i situacija je uglavnom dobra. Mada, nije isključeno da dva ili tri fudbalera propuste početak priprema zbog problema sa zarazom. Nažalost, to je nešto na šta ne možemo da utičemo i takvih situacija biće kada počne prvenstvo, ne samo kod nas već i u cijeloj ligi - pojasnio je Ćurguz.

Prvoligaš iz Doboja rastao se samo sa mladim Lukom Međugorcem, a svi ostali prvotimci i dalje će biti na raspolaganju treneru Ćurguzu i njegovim saradnicima. Istovremeno, Sloga će u drugi dio sezone ući i osjetno pojačana.

- Završili smo pregovore sa tri kvalitetna igrača, po jednim u defanzivi, vezi i napadu, a u razgovoru smo i sa još dva. Pojavila se i informacija da će Bojan Marković nakon povratka iz Radnik, gdje je bio na pozajmici, doći u Doboj. Bojan je, u svakom slučaju, interesantan igrač i siguran sam da bi ga svaki trener rado vidio u svom klubu, a posebno ja koji sam s njim sarađivao nekoliko godina. Smatram da bi nam takav profil igrača dobrodošao. Ipak, on je igrač pod ugovorom sa Borcem i pratićemo razvoj situacije - otkrio je Ćurguz.

Dobojlije će tokom priprema odigrati pet kontrolnih utakmica, a već su poznati i svi protivnici. Prvi meč na programu je 29. januara sa Zvijezdom iz Gradačca, a sedam dana kasnije rival Slogi će biti Gradina iz Srebrenika. Za 12. februar zakazan je meč sa Ljubićom, za 19. sa TOŠK-om, da bi generalka bila odigrana 26. februara u Gradišci protiv domaće Kozare.

Sofić

Dugogodišnji prvotimac i trener Sloge, a trenutno koordinator omladinskih selekcija Vedran Sofić doživio je blaži srčani udar i svi u klubu se nadaju brzom oporavku.

- Vedranovo trenutno stanje je stabilno, nalazi se pod ljekarskim nadzorom i svi mi iz Sloge mu želimo brz i uspješan oporavak i povratak u klub na redovne radne obaveze - poručio je Ćurguz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana