Prvo kolo Bokserske lige Republike Srpske: BL22 najuspješniji na startu

D. P.
Prvo kolo Bokserske lige Republike Srpske: BL22 najuspješniji na startu

BANjALUKA - Najviše uspjeha u prvom kolu Bokserske lige Republike Srpske imali su takmičari banjalučkog BL22, koji je bio tehnički organizator, a iza njega su se plasirali banjalučka Slavija i “Obilić” iz Zvornika.

- Takmičenje, koje je održano u dvorani “Obilićevo”, okupilo je čak 22 kluba iz cijele Republike Srpske, a žrebana su 34 para, što je stvarno veliki broj. Mečevi su održani u svim starosnim kategorijama, što znači da su svoje umijeće na ringu pokazali pioniri, školarci, kadeti, mladi i seniori, a bile su delegirane sudije iz Srbije - naglasio je supervizor prvog kola Bokserske lige Republike Srpske Predrag Bartula.

Najbolje borbe viđene su u dva seniorska meča.

- U kategoriji preko 92 kilograma Zlatko Selimović iz trebinjskog Pit Bula i Danijel Alagić iz prijedorskog Pobjednika vodili su bespoštednu borbu svih devet minuta. Na kraju je za nijansu bio uspješniji Selimović i donio pobjedu svom klubu. Pravi rat viđen je i duelu do 63,5 kilograma u kojem su se sastala dva učesnika evropskih prvenstava Luka Veljović (Slavija) i Nikola Ivković (Pobjednik). Iz ove borbe kao pobjednik na poene izašao je Veljović - nastavio je Bartula i dodao da je mečeve u dvorani “Obilićevo” posmatralo više od 500 gledalaca.

Još nije poznato kada će biti održano drugo kolo Bokserske lige Republike Srpske.

- Malo nam je zgusnut raspored. Naime, već 19. oktobra veliki broj klubova iz Republike Srpske imaće predstavnike na “Otvorenom Balkan turniru” u Loznici. Poslije toga će biti zakazano zvanično prvenstvo Republike Srpske za sve kategorije. Nastojaćemo da svaki mjesec bude bar jedno kolo lige i da takmičenja budu održavana u što većem broju gradova - rekao je Bartula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana