Prva finalna utakmica 22. fudbalskog Kupa RS: Preokret u nastavku

Nenad Đerić
Prva finalna utakmica 22. fudbalskog Kupa RS: Preokret u nastavku

Prijedor - Fudbaleri premijerligaša Rudar Prijedora u prvoj finalnoj utakmici 22. Kupa Republike Srpske savladali su prvoligaša Krupu sa 2:1 (0:1).

Iako su "rudari" preko Borisa Miljevića zaprijetili već u drugom minutu, prvo poluvrijeme pripalo je Krupi. Već u devetom minutu Miljan Ljubenović je iskoristio nepažnju domaće odbrane i kada se spremao da sa penala šutira ka praznom golu istrčalog Željka Kuzmića, okliznuo se i potom je izblokiran. U nastavku akcije pokušao je sa lijeve strane Stefan Stojanov, ali je lopta otišla kraj stative. U 20. minutu bilježimo pokušaj fudbalera "zeleno-crnih" Filipa Arežine, kada je gađao lijevi donji ugao Mladena Ilića, koji je bio na mjestu. U 26. minutu, poslije centaršuta igrača gostiju Dejana Skopljaka sa lijeve strane, Ljubenović je sa 12 metara volejom šutirao preko prečke. Krupa je povela u 41. minutu, kada je dobru asistenciju Dragana Vukovića sa lijeve strane iskoristio Obren Cvijanović i zatresao mrežu sa nekih desetak metara.

U nastavku susreta uslijedio je preokret. U 70. minutu lopta se odbila na nekih 18 metara do Bojana Burazora, čiji je precizan šut završio u golu. U samom finišu susreta, tačnije u 89. minutu, poslije centaršuta sa desne strane "rezerviste" Nebojše Mrkića, Nemanja Pekija, koji je u ovom susretu nosio kapitensku traku, glavom je zatresao mrežu prvoligaša. Tako su "rudari" stekli prednost pred revanš, koji se igra 26. avgusta u Krupi na Vrbasu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana