“Princeze” vladaju u Kupu BiH

Dejan Kondić
“Princeze” vladaju u Kupu BiH

BRČKO - Odbojkašice Bimal Jedinstva neprikosnoveni su vladari Kupa BiH. Popularne “princeze” i 14. put osvojile su trofej u najmasovnijem takmičenju.

U dvorani brčanske Gimnazije viđena je repriza prošlogodišnjeg finala. I ovaj put domaće odbojkašice nadigrale su istog rivala, Banjaluka Volej s 3:0. Ovaj put po setovima je bilo 25:12, 25:15, 25:17. Šef stručnog štaba pobjedničke ekipe Radmila Marković zadovoljna je bila nakon što je još jedan pehar završio u vitrinama Brčanki.

- U potpunosti smo kontrolisali rezultat, od prvog do posljednjeg poena. Čestitam svojim izabranicama na odlično odigranom meču. Sve dogovoreno su ispoštovale. Posebno me raduje činjenica da smo odigrali hrabro i zrelo kada je bilo najpotrebnije. Možda je na terenu izgledalo lako, možda je gledaocima bilo i nezanimljivo, ali samo mi znamo kako smo teško izborili ovo finale i koliko je rada i zalaganja uloženo u ovu pobjedu. Titula pobjednika Kupa BiH sasvim zasluženo ostaje u Brčkom - istakla je Markovićeva.

Jedan cilj “princeze” su ostvarile. Ostao je još jedan “front” - prvenstvo. Rival Bimal Jedinstvu u četvrtfinalu plej-ofa biće Kula iz Gradačca. Trener tima iz Brčkog vjeruje da njen tim može i na drugom polju do velikog rezultata.

- Najbitnije nas tek očekuje. Ostvarili smo jedan zacrtani cilj ove sezone i u četvrtfinalne susrete plej-ofa ulazimo izuzetno motivisano, s mnogo samopouzdanja i vjere u sopstvene mogućnosti. Kula nije nimalo naivna ekipa. Pojačana sa iskusnim tehničarom Tamarom Đapom i srednjim blokerom Jovanom Kovačević to je jedan jako ozbiljan sastav, koji tako moramo i shvatiti da ne bismo imali problema već na startu doigravanja. Lično ne sumnjam da će moje djevojke tako i prići ovim mečevima te da ćemo u dva duela riješiti pitanje plasmana u polufinale plej-ofa šampionata BiH - zaključila je Markovićeva.

Plej-of od vikenda

Kod dama u četvrtfinalu plej-ofa prvenstva BiH pored Brčanki i Kule iz Gradačca sastaće se još Gacko i Mostar, Banjaluka Volej i Sloboda, te Goražde i Igman. Prvi mečevi na programu su narednog vikenda, sedam dana kasnije igraju se drugi susreti, a eventualne majstorice biće odigrane u srijedu, 29. marta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana