Prijedorčani u Dubaiju nastavili padobransku bajku

GS
Foto: Info Prijedor

DUBAI  - Na 7. Internacionalnom padobranskom prvenstvu Dubajia, koji je juče počeo u Dubaiju (7th Dubai International Parachuting Championship), padobranci Aero-kluba “Prijedor” i dalje nastavljaju da žive svoju bajku.

Vodeći poslije jučerašnjeg prvog skoka Siniša Vujaković, u današnja dva turnusa postigo je identičan rezultat – 01 centimetar i sada s ukupno dva centimetra iz tri turnusa zauzima treće mjesto u muškoj pojedinačnoj konkurenciji, piše Info Prijedor. Ispred njega su samo domaći takmičar, koji je sva tri puta pogodio u centar elektronskog mjernog uređaja i reprezentativac Italije, bivši šampion svijeta, koji je takođe sakupio samo dva centimetra.

Među prvih deset takmičara plasiran je i Draško Lajić koji s ukupno tri centimetra dijeli četvrto mjesto, i koji je jedini od Prijedorčana danas uspio da pogodi jednu “nulu”.

Na 7. Internacionalnom padobranskom prvenstvu Dubaija u muškoj konkurenciji učestvuje 91 takmičar iz 22 zemlje.

I kao ekipa, Prijedorčani su danas nastavili s fantastičnom predstavom. Kao i u prvom, i u oba današnja dva turnusa sakupili su ekipno samo po četiri centimetra (prema pravilima 7. DICP najslabiji pojedinačni rezultat se poništava i ne računa u ekipni skor), pa imaju ukupno 12 cm – samo jedan više od reprezentacije Italije, višestrukog ekipnog šampiona svijeta.

– Kako stvari stoje, bićemo uskraćeni za ekipni plasman, pošto nas organizatori ne priznaju kao reprezentaciju BiH, a na ovom prvenstvu učestvuju samo državne reprezentacije. Nas tretiraju kao Miks 5 – BiH-Srbija. Međutim, ovdje sada svi znaju ko smo i šta možemo, a to je ipak najbitnije – rekao je za Info Prijedor vođa i menadžer ekipe Aero-kluba “Prijedor”Siniša Vujaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana