Preminuo nekadašnji svjetski prvak u tekvondou Aleksandros Nikolaidis

Agencije
Foto: Agencije

Nekadašnji svjetski prvak u tekvondou i dvostruki srebrni olimpijac Aleksandros Nikolaidis preminuo je u 43. godini, javljaju grčki mediji.

Nikolaidis je jedan od najuspješnijih grčkih sportista, pripala mu je i čast da ponese zastavu svoje države na otvaranju Igara u Londonu 2012. godine, a sada je ostavio poruku koja je po njegovoj smrti objavljena na društvenim mrežama.

"Ukoliko čitate ovu poruku, to znači da sam ja otišao na bolje mjesto. Posljednje dvije godine bolovao sam od raka za čiji je tip devet od deset grčkih doktora čulo prvi put. Moj doktor je pomakao nebo i zemlju da me spasi. Nikad se nisam pitao zašto se to baš meni događa jer se može dogoditi svakome. Odlazim kao srećan čovjek. Ispunili su mi se snovi, a mnogo puta sam bio na podijumu i predstavljao svoju zemlju. Bio sam toliki srećnik da me voli najdivnija žena na svijetu. Ukoliko se nekome u mojoj porodici ovo moralo dogoditi, bolje da je meni nego mojoj djeci. Dragi prijatelji, svi smo putnici na ovom svijetu i bitno je šta ostavljamo iza sebe", napisao je Nikolaidis.

Nikolaidis je olimpijsko srebro uzeo u Atini 2004. godine i četiri godine kasnije u Pekingu.

Svjetsko zlato osvojio je u Barseloni 1996., a od profesionalnog sporta se oprostio 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana