Premijerni meč 17. kola Prve lige Republike Srpske: Lelji vodi Slobodu ka Premijer ligi

D. P.
Premijerni meč 17. kola Prve lige Republike Srpske: Lelji vodi Slobodu ka Premijer ligi

BANjALUKA - U premijernom susretu 17. kola Prve lige Republike Srpske fudbaleri novogradske Slobode bez većih problema savladali su na gostovanju u Banjaluci Željezničar Sport tim sa 3:1.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno već u ranoj fazi utakmice, kada je Đenaro Bautista Lelji sa dva gola potopio nade tima sa Predgrađa da može nešto više u ovom susretu. Lijevi bočni je prvo u četvrtom minutu pogodio mrežu Veljka Tamidžije, a onda u 18. još jednom savladao domaćeg golmana. Kuriozitet je da su ovo prvi golovi Argentinca, koji je u ovoj sezoni zabilježio 14 nastupa u timu sa stadiona “Mlakve”.  U 37. minutu Ljubomir Kovačević je povisio na 3:0. Jedini gol za domaće postigao je Staša Baštić u 62. minutu. Ovom pobjedom Novograđani su se bodovno izjednačili sa liderom Krupom i tako još jednom potvrdili kandidaturu za titulu i plasman u premijerligaškom društvo.

U ostalim utakmicama 17. kola Prve lige Republike Srpske, koje se igraju u subotu od 14.30 časova, sastaju se: Slavija - Drina (Z), Budućnost (P) - Kozara, Alfa Modriča - Krupa, Borac (KD) - Tekstilac, Podrinje (J) - Zvijezda 09, Ljubić - Omarska, Sutjeska - Sloga (D).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana