Premijer liga za odbojkašice: Borac do bodova poslije preokreta

G.S.
Premijer liga za odbojkašice: Borac do bodova poslije preokreta

BANjALUKA - Odbojkašice Borca trijumfalno su ušle u povratničku sezonu u Premijer ligi. Izabranice Dušana Kuzmanovića u banjalučkoj dvorani “Centar” savladale su Goražde sa 3:1 (23:25, 25:17, 25:22, 25:18).

- Ušli smo jako nervozno u meč, što je i normalno, jer smo za Premijer ligu, ipak, mlada i neiskusna ekipa. Goražde je već desetak godina član elite. Oni su davno prošli ove “dječije bolesti” koje mi sada prolazimo. Kako god, ovo je jako važna pobjeda. Djevojke su se na vrijeme probudile i pokazale da su odlična ekipa, poslije tog izgubljenog prvog seta. Imamo širok roster od nekih desetak, 12 igrača na koje možemo računati u Premijer ligi. Počeli smo sa jednom postavom, a dva-tri igrača sa klupe su završila duel. Ekipa je pokazala zube - rekao je Kuzmanović.

Krajem prvog seta na teren je ušla mladi tehničar Elena Đukanović koja je unijela novu energiju i dirigovala ekipom do konačnog trijumfa.

- Stvarno sam presrećna zbog ove pobede. Nakon izgubljenog prvog seta smanjile smo greške na minimum, ispoštovale sve dogovore i čestitam mojim saigračicama na trijumfu - rekla je Đukanovićeva.

Meč je počeo minutom ćutanja, čime je odata počast nastradalima u katastrofalnim poplavama u jednom dijelu FBiH. Iz tog razloga, pored ovog susreta odigrana su još samo dva meča ovog prvog kola (Gacko - Kula 3:1 i u petak Bimal Jedinstvo - Banjaluka Volej 0:3), a ostali mečevi su otkazani. U muškoj konkurenciji otkazani su svi mečevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana