Premijer liga za odbojkašice: Banjalučki derbi na startu

D. Kondić
Premijer liga za odbojkašice: Banjalučki derbi na startu

​​​​​​​BANjALUKA – Nakon nešto više od mjesec dana pauze utakmicama 13. kola nastavlja se takmičenje u Premijer ligi za odbojkašice. Najzanimljivije će večeras (19) biti u banjalučkoj dvorani “Centar” gdje u gradskom derbiju Inova dočekuje Banjaluka Volej.

Inova je šesta na tabeli sa 14 bodova, a BL Volej poziciju niže i ima bod manje. Domaćin u večerašnjem okršaju bori se sa virozom, ali će, kako kažu, biti spremni i ići na pobjedu.

- Nažalost, od početka priprema prate nas prehlade i virusi pa tako imamo djevojke koje su odradile samo dva treninga do sada i nikako da se kompletiramo. Sigurno bi nam prijalo da imamo bar još sedam dana kako bi kompletni odradili taktički dio priprema. Kako bilo, izlazimo na teren motivisani, jer ova utakmica je od velikog značaja za oba tima. Znamo da je protivnik pojačan u međuvremenu i da neće biti lako. U svakom slučaju idemo na pobjedu. Očekujemo odličnu utakmicu i pozivamo sve ljubitelje odbojke da dođu i uživaju u odbojci, jer Banjaluka polako, ali sigurno postaje centar odbojke u Srpskoj - poručio je Dario Savović, alfa i omega Inove.

Dodatni motiv u večerašnjem susretu imaju odbojkašice BL Voleja da se revanširaju rivalkama za poraz iz prvog dijela sezone kada je Inova slavila sa 3:1. Jedna od najiskusnijih u redovima BL Voleja Sara Marković ističe da su ona i njene saigračice spremne za derbi.

- Odradili smo dobro pripremni dio pred nastavak takmičenja i spremne dočekujemo gradski derbi. Sigurno će biti zanimljiva utakmica i banjalučka publika će imati šta da vidi na terenu. U utakmicu ulazimo motivisane i sa željom da ostvarimo pobjedu – rekla je Markovićeva.

Danas će biti odigran još jedan meč u ženskoj konkurenciji, a jesenji šampion Gacko će od 16 časova da ugosti Igman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana