Pregovori da se trke F1 vrate u Afriku

Srna
Foto: Ilustracija

LONDON- Trke Formule jedan /F1/ mogle bi se nakon mnogo decenija vratiti u Afriku jer rukovodstvo F1 pregovara sa organizatorima u Južnoafričkoj Republici, gdje je posljednja trka organizovana 1993. godine.

Predsjednik F1 Stefano Domenikali otputovao je u Južnoafričku Republiku nakon nedjeljne trke u Bakuu, gdje će se na trkačkoj stazi Kyalami sastati sa predstavnicima lokalnih vlasti i organizatora, prenosi Bi-Bi-Si.

Nosilac marketinških prava u F1 "Liberti medija" veoma je zainteresovan za što brži povratak afričke trke u kalendar ovog prestižnog takmičenja, a prema nekim informacijama, strane su blizu dogovora.

Ako se to dogodi sljedeće godine, šampionat F1 bi na Svjetskom prvenstvu 2023. godine mogao imati čak 24 trke, što bi bilo najviše do sada. Novo mjesto ovog događaja sljedeće godine takođe će biti Las Vegas.

Kyalami je redovno bio domaćin trka šampionata F1 sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, a posljednja je bila 1993. godine. Kasnije ih nije bilo na afričkom kontinentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana