PREDSTAVLjAMO … Dragan Babić, kandidat Rafting saveza Republike Srpske: Bez premca u Srpskoj

Siniša Kotaraš
PREDSTAVLjAMO … Dragan Babić, kandidat Rafting saveza Republike Srpske: Bez premca u Srpskoj

BANjALUKA - Godinama je Dragan Babić bez premca kada je u pitanju rafting u Republici Srpskoj, a već petu godinu kandidat je Rafting saveza u tradicionalnoj akciji “Glasa Srpske”, Izbor deset najboljih sportista RS.

- Svake godine sam u konkurenciji za najboljeg i zaista sam ponosan na tu činjenicu, pogotovo što sam 2018. godine osvojio deseto mjesto. Mislim da je već sam prijedlog Saveza veliko priznanje, a sve ostalo je dodatna nagrada. Ujedno, 2015. godine bio sam i najbolji sportista grada Banjaluke - istakao je Babić.

Ove sezone, za razliku od prethodne, pandemija virusa korona nije prouzrokovala otkazivanje većine takmičenja, pa je Babić imao priliku da po ko zna koji put dokaže svoju superiornost i odlični rezultati ponovo su ga svrstali među najistaknutije sportiste Srpske.

- Ove godine nije bilo otkazivanja većine takmičenja osim Svjetskog prvenstva koje je trebalo da bude održano u Kini. Kako smo sezonu ranije bili uskraćeni za veliki broj trka, ove godine smo bili zaista željni takmičenja pa smo ostvarili niz kvalitetnih rezultata. Posebno se među njima ističe nastup na Svjetskom kupu održanom u Banjaluci gdje je smo u generalnom plasmanu bili drugi, a zlato nam je izmaklo za samo nekoliko sekundi - pojasnio je Babić.

Što se tiče planova za narednu godinu, ima ih mnogo, a prioritet je Svjetsko prvenstvo koje će od 28. maja do 3. juna biti održano u Banjaluci.

- Očekuje se dolazak više od 80 ekipa iz 30 zemalja, čije učešće je do sada već potvrđeno. Dolaze nam timovi sa svih kontinenata osim Afrike, ali se nadamo da će se i oni ipak pojaviti jer su iz Južnoafričke Republike pokazali interes za ovo takmičenje. Nakon toga planiran je put za Rusiju gdje će biti održano “predsvjetsko prvenstvo”, odnosno prvo kontrolno takmičenje za šampionat 2024. godine - pojasnio je Babić.

Po navici na podijumu

Ove godine Dragan Babić učestvovao je na velikom broju takmičenja, a na onim najznačajnijim imao je “rezervisano” mjesto na pobjedničkom postolju.

- Jednostavno, dogodilo se tako, ali moram da kažem da su svi ti rezultati zasluženi. Bio sam u sjajnoj formi i u saradnji sa kolegama iz ekipe svi ti uspjesi nisu mogli da izostanu. Ovo priznanje je velikim dijelom i njihova zasluga - rekao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana