Fudbalski klub Borac ostao bez najužeg rukovodstva: Ostavka Malbašića i Upravnog odbora

Darko Pašagić
Fudbalski klub Borac ostao bez najužeg rukovodstva: Ostavka Malbašića i Upravnog odbora

BANjALUKA - Pred početak trećeg kruga šampionata Fudbalski klub Borac ostao je bez najužeg rukovodstva, jer su predsjednik Banjalučana i kompletan Upravni odbor na vanrednoj sjednici ovog tijela podnijeli ostavku.

U Upravnom odboru osim prvog čovjeka kluba, Malbašića bili su još Bogoljub Zeljković, Mladen Jovičević, Stanislav Koleška, Branko Kovačević i Ljubo Tomić.

- Upravni odbor je jednostavno došao u situaciju da su zahtjevi kluba postali daleko veći od onih koje smo mogli da ispoštujemo i odlučili smo da se svi kolektivno povučemo. Jednostavno nismo mogli da se nosimo sa sve većim finansijskim zahtjevima i nadamo se da će se pronaći nova energija, odnosno novi ljudi, koji će moći da nas zamijene - naglasio je Malbašić.

Sada već bivši predsjednik “crveno-plavih” je istakao da je prije ostavke rukovodstva donesena odluka da se Izborna skupština Borca, na kojoj će se birati novi predsjednik i članovi Upravnog odbora, održi 3. aprila, a ne kako je ranije bilo planirano 10. aprila.

- Do tada dosadašnje rukovodstvo ostaje u tehničkom mandatu i nadam se da ćemo već početkom aprila dobiti novo rukovodstvo kluba, kome se uskoro približava vijek postojanja - dodao je Malbašić.

Dosadašnja Uprava Banjalučana na čelo kluba je došla 6. avgusta 2020. godine i od tada je Borac dva puta izlazio na međunarodnu scenu. “Crveno-plavi” su kao prvaci BiH u sezoni 2020/21. igrali kvalifikacije za Ligu šampiona, a onda su u prošlom prvenstvu bili treći i izborili plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija. Ne treba zaboraviti ni da je u prvoj godini mandata dosadašnjeg UO izboren plasman u finale Kupa BiH, gdje su fudbaleri s Gradskog stadiona poraženi od Sarajeva.

Uz sve to na Gradskom stadionu je rekonstruisan i teren na koji je postavljena vještačka podloga i sigurno da će Banjalučani u narednom periodu bar na domaćem terenu imati znatno bolje uslove za igru. Oživljen je ponovo rad Ženskog fudbalskog kluba Borac, koji se takmiči u Premijer ligi BiH te Futsal kluba Borac, koji će se od naredne sezone takmičiti u eliti BiH.

Malbašić je te 2020. godine na čelu kluba naslijedio Vicu Zeljkovića, koji se smatra jednim od najuspješnijih predsjednika Borca, jer je uspio da vrati gotovo sve klupske dugove, a sa čela kluba je otišao zbog imenovanja za predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, kasnije i FS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana