Pred upravom ŽKK Kozara težak posao: Šampionke traže sponzore za elitu

Milan Zubović
Pred upravom ŽKK Kozara težak posao: Šampionke traže sponzore za elitu

GRADIŠKA - Slavlje polako jenjava u taboru Ženskog košarkaškog kluba Kozara nakon osvajanja titule šampiona Republike Srpske jer se uprava susreće sa novim problemima, naravno finansijskim.

Ekipa iz Gradiške stekla je pravo nastupa u višem rangu, Ligi BiH, ali to zahtijeva mnogo veća novčana sredstva u budžetu kluba nego je do sada bio slučaj. Pred rukovodstvom, na čijem je čelu predsjednica Danijela Raca Nežić i potpredsjednica Tanja Radić, je najteži dio godine jer je potrebno obezbijediti sredstva za nesmetan rad. Trener Duško Ivetić koji obavlja i funkciju sportskog direktora naglasio je da je to veoma teško u maloj sredini.

- U ovom trenutku teško je reći da li ćemo igrati u višem rangu. Nemamo dovoljno sredstava da se upustimo u tu avanturu jer ne želimo da odustajemo na sredini takmičarske sezone. Moramo osigurati dovoljno sredstava u budžetu pa da bez većih briga započnemo takmičenje. Ovih dana očekuju nas razgovori sa sponzorima i pokušaćemo da obezbijedimo novac. Prema prvim procjenama, potrebno nam je dva puta više od ovoga što smo do sada igrali jer nas čeka više putovanja koja su znatno duža od ranijih kao i više domaćih utakmica - poručio je Ivetić.

Prema njegovim riječima, problem predstavlja činjenica da im opština Gradiška može pomoći tek od nove godine.

- Fiskalna godina u opštini ne poklapa se sa našom takmičarskom tako da trenutno ne možemo dobiti finansijska sredstva koja bi stigla tek 1. januara iduće godine, a na koji način izdržati do tada? Planiramo da do 1. jula pokušamo obezbijediti budžet pa da mnogo mirnije dočekamo početak sezone - dodao je Ivetić.

Ubijeđen je da je ekipa sačuvala status u debitantskoj sezoni iako nema iskustvo igranja u višem rangu.

- Prvenstveni cilj nam je zadržati postojeći igrački kadar kojem bismo pridodali još dva ili tri pojačanja. S tom ekipom siguran sam da bismo izborili opstanak - istakao je Ivetić.

Rekorderi Srpske

Kozara je po šesti put postala šampion Republike Srpske, po čemu je rekorder, ali nijednom do sada nije nastupila u Ligi BiH. Ligaški dio takmičenja u Prvoj ligi završili su sa šest pobjeda i dva poraza da bi u polufinalu plej-ofa nadigrali bijeljinsku budućnost sa 2:0 u seriji, a finale protiv banjalučkog Ušća dobili sa 3:1, iako su poraženi u prvom meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana