Pred rukometašima Borca još jedan derbi: Ombaša glavna opasnost

Darko Dragičević
Pred rukometašima Borca još jedan derbi: Ombaša glavna opasnost

BANjALUKA - Pred rukometašima Borca je novi derbi meč. Banjalučani će danas (18 časova) gostovati kod Vogošće i tražiće nove bodove. Njihov rival je na trećoj poziciji.

Nakon poraza od Izviđača u “Boriku” ohrabrenje za stručni štab je igra u drugom dijelu meča. Naime, Borac je podsjetio na momente iz prošle sezone, kada je igrao puno kvalitetnije u odbrani.

Kapiten Miloš Nježić ističe da igra iz drugog dijela ohrabruje, kao i da Borac mora to da ponovi na gostovanju u Vogošći.

- Igramo bolje u nastavku šampionata nego što je to bilo u jesenjem dijelu sezone. Protiv Izviđača smo ponovili neke stare boljke u prvom dijelu, dok je u nastavku to djelovalo puno bolje. To je sigurno nešto što nas ohrabruje i vjerujem da možemo biti još bolji u predstojećim duelima i popraviti naš bodovni saldo kao i poziciju na tabeli - istakao je Nježić.

Njihov naredni rival Vogošća je trenutno na trećoj poziciji i u prošlom kolu je doživjela prvi poraz u nastavku sezone.

- Dobro smo analizirali igru rivala. Sigurno je da nam najveća opasnost prijeti od pivota Ombaše koji igra u odličnoj formi. Svakako da moramo da zaustavimo njihovu igru dva na dva, posebno saradnju Elisa Memića i Ombaše, pa i sa Grujićem, ako želimo pozitivan rezultat. Takođe, mislim da možemo da iskoristimo činjenicu da smo brži u odnosu na rivala. Treba da iskoristimo naše prednosti koje imamo u odnosu na Vogošću i vjerujem da se onda možemo nadati najboljem na ovom gostovanju - dodao je Nježić.

Banjalučani su pred ovaj duel napravili lijep gest. Posjetili su “Mozaik prijateljstva”, gdje su učestvovali u spremanju obroka za korisnike javne kuhinje.

- Uvijek smo tu da pomognemo. Učestvovali smo u spremanju obroka za korisnike javne kuhinje i to je najmanje što možemo da uradimo kako bismo pomogli našim sugrađanima. Pozivamo kao klub da se i drugi uključe i pomognu koliko su u mogućnosti jer naše malo njima zaista puno znači - istakao je Nježić.

Malivojević se vraća

U Rukometnom klubu Borac se nadaju da će uskoro moći da računaju na većinu igrača. Sa treninzima su počeli pivot Nikola Malivojević i bek Marko Lukić. Malivojević bi se mogao vratiti u tim već nakon EHF termina i sigurno da će to puno značiti stručnom štabu u narednim duelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana