Povrede muče Slogu

Darko Dragičević
Povrede muče Slogu

DOBOJ - Nova sezona nije dobro počela za rukometni klub Slogu. Dobojski klub je u prva tri kola ostvario jednu pobjedu, ali to nije glavni problem za stručni štab.

Naime, ekipa je u prva tri kola imala velikih problema s povredama  tako da ni na jednom  meču nije nastupila kompletna. Uz to na startu su imali dva gostovanja.

U duelu protiv Vogošće povrijeđen je jedini pivot Radomir Stojanović, dok su u naredna dva meča pored njega probleme imali Akaki Patašuri, Dario Đenadija i Dušan Miličević. U Višegradu je Sloga nastupila sa osam igrača i tri golmana.

Trener Dejan Vasilić ističe da njegov tim zaista nije imao sreće u uvodnim kolima.

- Povrede i viroza su nas desetkovali na startu. Nijedan meč nismo igrali u kompletnom sastavu i to se osjetilo. Protiv Vogošće smo ostali bez jedinog pivota Stojanovića. Dok je on bio u igri imali smo egal i čak bili i u vođstvu, ali nakon izlaska morali smo da improvizujemo. Zatim su tri igrača nakon preležane viroze odigrali meč protiv Maglaja. Praktično bez treninga su otišli na utakmicu gdje smo slavili. U Višegradu smo nastupili opet oslabljeni,  nismo imali širinu u rotaciji jer smo na put došli sa samo 11 rukometaša, a od toga su trojica bili golmani. Nismo zadovoljni startom lige, sigurno je da smo očekivali više u ovim  uvodnim kolima. Međutim, kad se uzmu u obzir ovi problemi kao i mladost ekipe koja igra ove sezone onda je to realan rezultat - istakao je trener Dejan Vasilić za  “Glas Srpske”.

Šef struke dobojskog tima ističe da se situacija donekle popravila te da očekuje da ekipa pruži dobre partije u nastavku.

- Đenadija se vratio treninzima, Miličevića i dalje muči rame, dok je izvjesno da zbog povrede prsta Patašuri neće biti u sastavu ni protiv Čelika.  Ipak sigurno je da želimo da zbijemo redove i da odigramo najbolje što možemo kako bismo došli do druge pobjede. Ekipa je mlada, željna dokazivanja i očekujem da to pokažemo na parketu. Nemamo drugog izbora osim da mislimo na trijumf u ovom duelu - dodao je Vasilić.

U narednom kolu Sloga će igrati u Osječanima protiv novog premijerligaša Čelik Juniora. Duel se igra u subotu, 12. oktobra s početkom u 19 časova.

Kolo za vikend

Rukometni savez BiH  odlučio je da odgođeno kolo bude odigrano u terminu 12. i 13. oktobra. Svako naredno kolo biće sedam dana kasnije u odnosu na prvobitni raspored. Za vikend se sastaju:  Leotar - Sloboda, Izviđač - Konjuh, Sloga  - Čelik Junior, Krivaja - Višegrad HED, Goražde - Maglaj, Bosna Sarajevo - Vogošća, Borac - Gračanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana