Povjerenje Šaviji

Goran Ivanković
Povjerenje Šaviji

ISTOČNO SARAJEVO - Nekoliko dana poslije održane Vanredne Skupštine, novoizabrani Upravni odbor FK Slavija održao je i prvu sjednicu koja je pokazala da će rad u sljedećem periodu biti mnogo kvalitetniji i organizovaniji nego do sada.

Novoizabrani članovi Uprave jasno su stavili do znanja da će se odlučno uhvatiti u koštac sa nagomilanim problemima kojih je evidentno bilo u svakom segmentu. Klub već duže vrijeme trese besparica, funkcionisao je bez direktora, sportskog direktora, sekretara a igrački pogon je bio veoma slab. Predsjednik Slavije Gojko Drašković dobio je dva potpredsjednika u imenima Zorana Tešanovića i Slobodana Ujića, a imenovan je direktor kluba. To je Zdravko Šavija, doskorašnji direktor Košarkaškog kluba Slavija koji je najzaslužniji što su košarkaši igrali zapaženu ulogu u eliti BiH.

- Nisam više htio grlom u jagode kao u košarkaškom klubu. Nije tajna da sam imao nekoliko razgovora sa dvojicom ljudi iz novoizabranog Upravnog odbora. Rekao sam da ne želim tu poziciju ako neću imati pouzdane saradnike. Dobio sam čvrste garancije da ću biti samo dio uspješnog tima i vjerujem da će Slavija uskoro izaći iz krize - rekao je Zdravko Šavija.

Novoizabrani Upravni odbor upoznat je sa činjenicom da Slavija duguje 450.000 maraka, raznoraznim dobavljačima, a nije saopšteno koliko se i da li se duguje igračima.

- Nije to tako veliki dug, ali da će se morati saznati ko ga je i zašto napravio. Mi ćemo sa svoje strane sve učiniti da se stanje popravi i dugovanja prema FS BiH i ostalim što prije vrate i smanje. Moramo pokušati da napravimo zdravu atmosferu i lijepo okruženje, pa da počnemo sa normalnim funkcionisanjem. Neće nam naravno biti lako, ali nećemo se predati. Pokušaćemo sve da učinimo da se ekipa održi u Premijer ligi. Ako procijenimo da to nije moguće, onda se okrećemo pravljenju tima za novi šampionat. Lično mislim da još ništa nije izgubljeno. Idemo punim jedrima naprijed, pa da vidimo dokle će nas to dovesti - rekao je član UO Slavije Slavko Tošović.

Sportski direktor

Novi potezi tek slijede. Treba izabrati sportskog direktora, sekretara, imenovati direktora za omladinski pogon te formirati igrački kadar za nastavak sezone

- Situacija je jako teška i neophodni su nam vrhunski igrači da bi se upustili u trku za opstanak. U planu je posjeta delegacije Beogradu i Novom Sadu, gdje bi ostvarili kontakte sa Partizanom, Crvenom zvezdom, OFK Beogradom, Radom, Vojvodinom. Uz njihovu pomoć pokušaćemo da ojačamo tim, a naravno slijede razgovori i sa našim igračima. Učinićemo sve da pripreme sredinom januara započnemo kompletni da bi se uigrali i spremni dočekali nastavak šampionata - naglasio je potpredsjednik Slavije Slobodan Ujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana