Poraz “Crvene Zvezde” u Minhenu

G.S.
Poraz “Crvene Zvezde” u Minhenu

MINHEN - Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Bajerna u Minhenu u okviru Evrolige na debiju Fakunda Kampaca u evrotakmičenjima u crveno-bijelom – 87:80.

Na ovaj način umanjili su šanse za plasman u TOP 8 fazu.

Crvena zvezda počela je bolje meč, diktirala ritam, ali je u drugoj četvrtini pala u ritmu i dopustila je Bajernu da ofanzivnim skokovima pravi razliku. Čak je beogradski tim mogao da bude zadovoljan što je na poluvremenu kasnio samo tri poena.

Potom je vodio sve do same završnice kada je Bajern na krilima Vladimira Lučića i Korija Voldena napravio preokret i slavio.

Zvezda je izgubila dobijenu utakmicu. Posle ovog poraza značajno su joj pale šanse za plasman u TOP 8 i plej-of Evrolige.

Najefikasniji u pobjedi Bajerna bio je Vladimir Lučić sa 20 poena, a toliko je ubacio i Vinston. Kod Zvezde je Luka Vildosa ubacio 18, Fakundo Kampaco 16, ali je omaleni Argentinac imao mnogo promašaja.

Nemanja Nedović je završio utakmicu sa 15 datih poena. Ovoga puta je to sve bilo nedovoljno.

Sada je Crvena zvezda na skoru 11-15, drži 13. mesto na tabeli i pitanje je koliko je realno da se do kraja sezone bori za plasman u plej-of. Postoje šanse, ali sada već teoretske.

Da je Crvena zvezda pobijedila Albu kući i Bajern u gostima, što je svakako mogla, bila bi u realnoj borbi za plej-of, ali su crveno-bijeli pali posle osvojenog Kupa i doživeli su dva vezana veoma teška poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana