Poraz Borca od Sarajeva u derbiju

Milan Zubović
Poraz Borca od Sarajeva u derbiju

NOVI GRAD - Fudbaleri Borac poraženi su od Sarajeva rezultatom 1:3, u derbiju drugog kola Premijer lige BiH čime su nastavili sa lošim partijama na početku sezone pa je za očekivati da bude raskinuta saradanja sa trenerom Nenadom Lalatovićem.

Zbog radova na Gradskom stadionu u Banjaluci utakmica je igrana u Novom Gradu i nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, iako je bilo izglednih prilika na obje strane.

Odmah na početku drugog poluvremena Sarajevo je povelo sa 1:0. Dal Varešanović je oduzeo loptu Nedeljku Piščeviću na svojoj polovini terena, istrčao kontranapad i sa 20 metara savladao Nikolu Ćetkovića.

Samo minut kasnije Banjalučanima je poništen gol jer je Goran Zakarić igrao rukom prilikom prijema lopte. Izjednačenje je donio Momčilo Mrkaić u 70. minutu koji je iskoristio centaršut Marka Gajića, pobjegao svom čuvaru i glavom prevario golmana Dizdarevića za svoj prvenac.

Već u 77. minutu novu prednost gostima donio je Rijad Kobiljar koji je iskoristio nesporazum Dine Ćorića i Ćetkovića. Poigravanje golmana Borac iskoristio je Ivan Ikić u 87. minutu za 1:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana