Poljak pobjednik četvrte etape trke Beograd-Banjaluka

D.R.
Poljak pobjednik četvrte etape trke Beograd-Banjaluka

PRIJEDOR - Poljak Alan Banašek pobjednik je četvrte etape trke Beograd-Banjaluka, koja je danas vožena od Doboja do Prijedora.

Banašeku, koji je pobjednik najduže od svih pet etapa koje se voze u okviru Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka 2022", pehar je uručila ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić.

Zelenu majicu Banašeku je uručio Siniša Lukić, reprezentativac BiH koji,
zbog povrede, ove godine nije učestvovao u trci, ali je u Prijedoru dočekao bicikliste.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor istakao da je ovo veliki spektakl za grad, posebno jer je ova trka prepoznata kao kvalitetna i ima tradiciju dugu 16 godina.

"Želim dobrodošlicu svim biciklistima i njihovim timovima u naš grad. Nadam se da će se svi ugodno osjećati u Prijedoru i ponijeti najljepše uspomene", istakao je Javor.

Biciklisti su startovali iz Doboja gdje su prvo odvezli dva kruga kroz grad, zatim su vozili auto-putem "9. januar" prema Banjaluci i dalje prema Prijedoru, gdje je etapa završena.

Međunarodna biciklistička trka "Beograd-Banjaluka", u kojoj učestvuju takmičari iz 30 zemalja, među kojima su SAD, Kanada, Novi Zeland, Slovenija, Bugarska, Italija i Francuska, startovala je 13. aprila.

Prva trka održana je 2007. godine uz učešće svega pedesetak biciklista na startu, a sada se za ukupnog pobjednika takmiči 175 biciklista, što je, prema pravilima Međunarodne biciklističke unije, maksimalan broj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana