Poljak Jakub Kačmarek pobjednik trke “Beograd-Banjaluka” FOTO VIDEO

GS
Kačmarek je pobjednik 16. izdanja biciklističke trke “Beograd- Banjaluka”
Foto: GS | Kačmarek je pobjednik 16. izdanja biciklističke trke “Beograd- Banjaluka”

BANjALUKA - Poljak Jakub Kačmarek pobjednik je 16. izdanja biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” koja je upravo završena u najvećem gradu Republike Srpske.

On je tako ponovio uspjeh od prošle godine kada je postao pobjednik.

Žutu majicu ponio je nakon treće etape, ali ju je izgubio nakon četvrte. Međutim, Poljak je uspio da u odlučujućoj petoj etapi nadoknadi zaostatak i slavi na prestižnoj trci.

U generalnom plasmanu, drugo mjesto zauzeo je Đani Maršan iz ekipe Tarteljeto Isoreks.

Ukupno se, tokom pet etapa, vozilo 568 kilometara, a današnja, od Dervente do Banjaluke, bila je duga 154 kilometra.

Nju je osvojio Andreas Geman, takođe iz belgijske ekipe Tarteljeto Isoreks.

Plava majica, za najboljeg brdskog vozača, pripala je Mihaelu Štajnaru iz reprezentacije Slovenije, dok je crvena, za najboljeg sprintera, završila kod Marijuša Volda iz ekipe Tarteljeto Isoreks.

Zelena majica, namjenjena biciklisti sa najviše poena, pripala je Alanu Banašeku (Mazovže), dok je bijela, za najboljeg mladog vozača, pripala Valteru Kalconiju iz italijanske Galine Ekoteh.

Davidović: Biciklistička trka jača veze sa srbijom

 

Međunarodna biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" važna je za Republiku Srpsku da još više jača veze sa Srbijom i da gradi mostove prijateljstva i razumijevanja i sa drugim zemljama, istakla je ministar porodice, omladine i sporta Srpske Sonja Davidović.
"Ovo je još jedna prilika da još više jačamo veze sa Srbijom, ali i da gradimo nove mostove prijateljstva i razumijevanja i sa svim zemljama čiji takmičari učestvuju u ovoj trci", rekla je Davidovićeva danas novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, ovaj sportski događaj je prilika da se Republika Srpska promoviše na najbolji mogući način i da pokaže svoje potencijale.

Ona je rekla da resorno ministarstvo godinama podržava ovu trku i sve slične događaje koji promovišu sport, te motivišu mlade da se njime bave.

Banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je novinarima da je ova trka veoma značajna kao sportski događaj i zbog povezivanja gradova i naroda, te zbog pozicioniranja Banjaluke na mapi važnih događaja.

On je najavio da se Banjaluka priprema za mjesec dana da bude domaćin za Svjetsko prvenstvo u raftingu.

"Ovi događaji pozicioniraju Banjaluku na taj način da mnogi turisti, sportisti i ljudi dođu u Banjaluku na rijeku Vrbas", istakao je Stanivuković.

Direktor Međunarodne biciklističke trke "Banjaluka-Beograd" Vladimir Kuvalja rekao je da je zadovoljan trkom, koja je uspješno održana zahvaljujući podršci, prije svega, gradova kroz koje je vožena, te podršci policija Republike Srpske i Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana