Pogodak u metu: Pikado klub „Sveci” do svjetskog ranga uz Mozzart

Mozzart
Pogodak u metu: Pikado klub „Sveci” do svjetskog ranga uz Mozzart

Ekipa ljubitelja i strastvenih igrača pikada u Bijeljini se već gotovo cijelu deceniju okuplja u Sportskom pikado klubu „Sveci”. Uživaju u druženju, rekreaciji, ali i donose u svoj grad medalje sa takmičenja u zemlji i regionu. Kako bi nastavili putem uspjeha, kompanija Mozzart im je, uoči proslave deset godina rada kluba, donirala nove mete i rasvjetu za pikado.

„Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart jer su nas, donacijom opreme, podržali u organizaciji 3. Međunarodnog Streen Darts turnira „Sveti Pantelejmon” u Bijeljini. Zahvaljujući tome, naše ostale kapacitete smo mogli preusmjeriti na unapređenje drugih kvaliteta kluba. Ova vrhunska oprema i turnir su privukli veći broj članova i članica”, istakao je Bojan Radlović, predsjednik Sportskog pikado kluba “Sveci” Bijeljina.

Prije dvije godine, članovi SPK „Sveci” su se uselili u sopstvene prostorije u kojima vrijedno treniraju za odlazak na takmičenja. Trenutno imaju 25 aktivnih, te oko 30 povremenih članova kluba. Iako su u njihovoj ekipi i dva juniora, svi se takmiče u seniorskom rangu u disciplinama 501 DO i Kriket.

Medalje i pehare redovno osvajaju na takmičenjima u Regionalnoj pikado ligi Bijeljina, Darts Point ligi, u kojoj se takmiče BiH, Srbija, Hrvatska i Slovenija, te Profi darts ligi u Srbiji u kojoj se takmičari kvalifikuju za Evropsko prvenstvo.

U najveće uspjehe ubrajaju plasman njihovih članova, Dražana Petrovića i Milorada Radovanovića, na Evropsko prvenstvo ove godine u Sloveniji, kao i plasman Dejana Rađena na završni turnir Darts Point lige ovog mjeseca u Zagrebu.

U narednom periodu, ekipa iz Bijeljine želi da se oproba, na klupskom i pojedinačnom nivou, u Pikado ligi Srbije. Želja im je i da nastupe na međunarodnim turnirima u Beču, Budimpešti, Bukureštu i na Zlatiboru koji se boduje za svjetsku rang listu, kao i da se pokrene državna liga na nivou BiH.  

Uz vjetar u leđa koji su dobili od Mozzarta, poručuju, s lakoćom će nastaviti domaćinsku tradiciju turnira u Bijeljini koji iz godine u godinu privlači sve veći broj igrača i za koji se nadaju da će biti prepoznat od strane Svjetske pikado federacije, a obećavaju i još mnogo sjajnih pogodaka u metu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana