Podrška Čeferinu iz BiH: Slovenac ostaje predsjednik UEFA

GS
Podrška Čeferinu iz BiH: Slovenac ostaje predsjednik UEFA

LISABON - Početkom aprila u Portugalu biće održan 46. kongres Evropske fudbalske federacije na kojem će trenutnom predsjedniku UEFA Slovencu Aleksanderu Čeferinu biti potvrđen novi četvorogodišnji mandat na čelu evropske kuće fudbala, s obzirom da je jedini kandidat.

Čeferin, koji uživa veliko povjerenje u regionu, nedavno je bio u Beogradu, a najavio je i svoj dolazak u Sarajevo, jer ima izuzetno korektne i partnerske odnose sa Vicom Zeljkovićem, predsjednikom Fudbalskog saveza BiH.

Njih dvojica su se nedavno srela i u Beogradu, gdje su razgovarali o budućim projektima za poboljšanje kvaliteta fudbala.

"Naš Savez, i ja lično, uvijek smo javno i nedvosmisleno podržavali predsjednika Čeferina. Kroz nekoliko godina zajedničkog rada sa gospodinom Čeferinom, što kao predsjednik FS BiH ili kao član UEFA odbora/komiteta, moj stav je dobio još jače temelje. Sa mnogo optimizma očekujem nastavak odlične saradnje koju imamo sa UEFA-om, a koji se ogleda kroz mnogobrojne, prije svega, infrastrukturne projekte u BiH. Sve navedeno je najbolji pokazatelj visokog rejtinga koji trenutno imamo u Nionu" napisao je Vico Zeljković na svom Fejsbuk nalogu.

Čeferin (55), koji potiče iz ugledne advokatske porodice, za predsjednika UEFA je izabran 2016. godine, kada je pobijedio protivkandidata, Holanđanina Mihaela van Praga, nakon što je sa čela ove organizacije odstupio Francuz Mišel Platini, prenosi Srpska Info.

Čeferin je sedmi čelni čovjek UEFA od njenog osnivanja 1960. godine.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana