Podgorica savladala Borac i zakomplikovala borbu za plej-of

D.D.
Podgorica savladala Borac i zakomplikovala borbu za plej-of

ŠIROKI BRIJEG - Košarkaši Borca poraženi su u 11. kolu druge ABA lige, te su sad na skoru od sedam pobjeda i četiri poraza. 

Podgorica je ostvarila petu vezanu pobjedu i savladala Banjalučane 73:60, te dodatno zakomplikovala situaciju oko borbe za plasman u plej -of. Podgorica je odlično počela meč i odigrala veoma kvalitetnu odbranu na centru Dušanu Tanaskoviću kojeg su konstantno udvajali. Veliki broj izgubljenih lopti i loš šut za tri poena skupo su koštali Banjalučane koji su na startu treće četvrtine imali zaostatak od 13 poena (35:48). 

Ipak, Jan Rebec je vezao dvije trojke, pa je Borac prišao na četiri poena zaostatka, ali je u tim trenucima opet izgubio nekoliko lopti. Podgoričani su preko Luke Bogavca opet uspjeli da se na startu posljednjeg perioda odlijepe na plus 10. Banjalučani se nisu predavali. Nekoliko puta su smanjivali na minus šest , ali je Mladen Vujić svojim poenima riješio sve dileme.

U timu Borca Jan Rebec je imao 16 poena, dok je Aleksandar Langović dodao 10 poena. Banjalučani su loše šutirali za tri poena (8 od 30), te čak 21 izgubljenu loptu. U pobjedničkom timu Luka Bogavac je imao 18 poena. U narednim kolima Banjalučani će da igraju protiv TFT Skoplja i Šenčura i sad moraju da pobjede obe utakmice kako ne bi zavisili od rezultata preostalih mečeva.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana