Počinje serija obračuna Banjalučana i Dobojlija: Borac favorit u trilogiji sa Slogom

Dušan Repija
Počinje serija obračuna Banjalučana i Dobojlija: Borac favorit u trilogiji sa Slogom

BANjALUKA - Prvi od tri meča u sedam dana rukometaši Borca i Sloge odigraće danas (17 časova) u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH.

Domaći igraju sezonu iznad svih očekivanja, jer još ne znaju za poraz u prvenstvu, dok je iza Sloge prilično turbulentan period, sa dosta oscilacija u igri. Zato je Borac favorit da prođe u polufinale Kupa i nastavi pobjednički niz u prvenstvu u meču koji je na programu u petak u “Boriku”. Ipak, forma, povrede i sastavi počesto ne igraju nikakvu ulogu u duelima dva stara rivala.

- Sloga je kvalitetan tim, naš veliki rival. Iskreno, ne razmišljamo o prednosti za revanš i stvaranju zalihe, već samo kako da odigramo bolje, bar za nijansu od onoga što smo pokazali u Gradačcu - istakao je bek Borca Marko Lukić.

Nekoliko sezona je Vladan Đurđević bio ponajbolji strijelac Banjalučana, ali je odlučio da se vrati u matični klub, u kojem je nastavio da rešeta mreže. Problemi sa povredama sputali su Dobojlije u dobrom dijelu prvenstva, a situacija nije bolja ni sada.

- Prate nas sitni problemi, slično je i pred ovu utakmicu, ali se ipak nadam da ćemo biti kompletni. Kao neko ko je odigrao dosta mečeva u “Boriku”, jedva čekam da ponovo istrčim na parket. Prošlo je već godinu i po od mog odlaska i biće mi drago da ponovo osjetim tu atmosferu. Sa druge strane, imaću i motiv više - priznao je Đurđević.

Trener Borca Mirko Mikić podvukao je da je teško odigrati tri kvalitetne utakmica protiv istog rivala u tako kratkom periodu, a Đurđević vjeruje da u takvim situacijama kvalitet dođe do izražaja.

- Svašta je moguće kada se igra jedna utakmica, a kada tri puta odmjeravamo snage, onda je teško, gotovo nemoguće iznenaditi favorita. Borac je u ovom trenutku bolji, tu nema dileme, ali ćemo ipak pokušati da uradimo nemoguće, pa bar da ih iznenadimo u Kupu, jer igramo revanš na našem terenu - naglasio je odlični desni bek.

Dok se kod Sloge ne zna u kojoj mjeri će moći da pomogne najbolji igrač Vladimir Stanković, Mikić zna da neće moći da računa na Nikolu Malivojevića.

- Nadam se da ćemo nastaviti da napredujemo, dižemo kvalitet i formu. Mislim da možemo još bolje u defanzivi - naglasio je Mikić.

Parovi

U prvim utakmicama četvrtfinala Kupa BiH danas se sastaju: Borac - Sloga (17), Gračanica - Izviđač (18), Bosna (S) - Sloga (18), Bosna (V) - Sloboda (19). Revanši se igraju naredne srijede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana