Počinje rukometni turnir "Mika 2024": Učestvuje 16 ekipa iz pet zemalja

GS
Počinje rukometni turnir "Mika 2024": Učestvuje 16 ekipa iz pet zemalja

U Prnjavoru sutra počinje 10. Međunarodni rukometni turnir "Mika 2024" na kojem će učestvovati 16 ekipa iz pet zemalja, a igraće se u dvije starosne kategorije 2008/2009. godište i 2010/2011. godište.

Prva utakmica između domaćina turnira Rukometnog kluba (RK) "Sloga BetOle" Prnjavor i viceprvaka BiH ekipe "Čelik junior" Zenica predviđena je u 15.30 časova.

Trener RK "Sloga BetOle" Mile Šljivić u izjavi Srni je istakao da na turniru učestvuju ekipe iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Hrvatske i BiH.

"Dolazi nam izuzetna ekipa `Jakab` iz Mađarske koja učestvuje na najvećim evropskim turnirima, iz Slovenije RK `Pomurje` Murska Sobota poznat kao klub koji odlično radi sa omladinskim selekcijama", precizirao je Šljivić.

Iz Srbije dolazi reprezentacija kampa "Rastimo" koji je iznjedrio najviše rukometnih reprezentativaca država bivše Jugoslavije, iz Hrvatske dolazi član njihove Premijer lige "Spačva" Vinkovci, dok iz BiH učestvuju najkvalitetnije ekipe koje su u samom takmičarskom vrhu.

"Iz Ljubuškog će s nama biti jedna od najboljih rukometnih škola u regionu `Izviđač Agram`, dolazi i Škola rukometa `Banja Luka` koja poslednjih nekoliko godina osvaja svaki turnir na kojem se pojavi i prvi su favoriti za osvajanje turnira u Prnjavoru u obje kategorije", ističe Šljivić u izjavi za Srnu.

U ovom rukometnom nadmetanju učestvuju i klubovi iz Jajca i Dervente, a posebno je zanimljivo da RK "Kotor Varoš" na turniru u Prnjavoru učestvuje svih 10 godina.

Prnjavor će u naredna tri dana ugostiti oko 250 mladih rukometaša u kadetskom i pionirskom uzrastu. U Sportskoj dvorani "Sloga" biće odigrano ukupno 36 utakmica, a pravdu će dijeliti licencirane sudije iz Udruženja rukometnih sudija Republike Srpske.

Svečano otvaranje turnira predviđeno je u subotu, 10. februara, u 12.00 časova, a turnir se završava u nedjelju, 11. februara proglašenjem pobjednika.

Turnir "Mika 2024" Prnjavor u kalendaru je Rukometnog saveza Republike Srpske i Rukometnog saveza BiH.

Podsjećamo, pomenuti turnir se odigrava u sjećanje na Miroslava Mikerevića, ratnog heroja i rukometnog entuzijaste koji je ovaj sport podigao na viši nivo u rodnoj Derventi ali i Prnjavoru, u kojem je živio do svoje smrti 2014. godine.

Decenija bez Miroslava Mikerevića: Tihi heroj Srpske

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana