Počinje lov na Đavola

G.S.
Počinje lov na Đavola

LUSAIL - Nova, 74. sezona najviše motociklističke klase Moto GP-a počinje u nedjelju na stazi Lusail u Kataru i, s obzirom na to kako su karte podijeljene, uzbuđenja ne bi smjela da izostanu.

Aktuelni prvak Fabio Kvartararo nema namjeru da preda krunu, Mark Markez se već poprilično uželio pehara, Frančesko Banjaja bi da uz svoje ime dopiše šampionski epitet, Žoan Mir da se vrati na tron, a šansu će iz drugog plana vrebati i Džek Miler, Pol Espargaro, Horhe Martin, Aleks Rins, Bred Binder, Franko Morbideli...

Popularni El Diablo (đavo, prim. aut.) prošlogodišnjim trofejom sebi je nacrtao metu na leđima. Protiv sebe će imati žestoku konkurenciju i biće zanimljivo vidjeti Francuzova izdanja u situaciji kada je lovina.

Kvartararo, pak, tvrdi da će mu sada biti samo lakše. Ispisao je istoriju, osvojio pehar, izgradio status i više ne mora da brine za budućnost.

- Okusio sam titulu i ne želim da me taj osjećaj napusti. Sada želim drugu. Nemam nikakav pritisak. Svake godine ću davati maksimum. Poslije toga, ako budu jedna, dvije, tri ili četiri, vidjećemo. Naravno, cilj je da osvojim više od jedne - jasan je pilot Jamahe, čiji motocikl baš i nije plijenio brzinom tokom predsezonskih testiranja.

Ovogodišnji šampionat biće specifičan i po činjenici da na stazi nećemo gledati Valentina Rosija. Popularni Doktor je nakon 21 sezone u “kraljevskoj” klasi otišao u legendu. Ali, tu će sada biti njegov tim “VR46” koji će koristiti Dukatijeve motore. Novina je da se Aprilija vraća kao fabrički tim, dok će i Gresini nastupiti kao nezavisna ekipa.

Ovogodišnji kalendar imaće 21 trku, a kraj kampanje zakazan je za 6. novembar na pisti “Rikardo Tormo” u Valensiji.

Markez puca na visoko

Analitičari predviđaju povratak Marka Markeza u borbu za titulu. Španac nije bio potpuno zdrav još od početka 2020. Imao je i problema sa vidom, što ga je dodatno usporilo. Ipak, čini se da je trenutak kada će biti na 100 odsto sve bliži.

- Svjestan sam da je moj proces oporavka spor, kao i da neću biti potpuno spreman kada prva trka bude počela. Ipak, idemo polako. Verujem da možemo da se vratimo u borbu za titulu - jasan je Markez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana