Počinje glavni dio turnira Banjaluka lejdis open: Zlohova prvi nosilac

Milan Zubović
Počinje glavni dio turnira Banjaluka lejdis open: Zlohova prvi nosilac

BANjALUKA - Slovačka teniserka Zuzana Zlohova prvi je nosilac ovogodišnjeg izdanja Banjaluka lejdis opena koji će biti odigran na zemljanim terenima TK Banjaluka.

Slovakinja drži 533. mjesto na NjTA listi, dok je najbolji renking imala prije devet godina, kada je bila 263. igračica svijeta. Tokom karijere osvojila je 14 ITF titula, a između ostalih svojevremeno je slavila u Sarajevu, Doboju i Brčkom, tako da joj ovdašnji prostori nisu nepoznanica. Biće slobodna u prvom kolu, dok će u drugom igrati protiv bolje iz meča Slovakinje Katarine Kuzmove i Kanađanke Marine Stakušić.

Direktor turnira Saša Stovragović naglasio je da su imali velike probleme prilikom organizacije turnira, čiji nagradni fond iznosi 15.000 dolara, ali da su uspjeli nekako izdržati. Ni vremenska prognoza ne ide naruku organizatoru jer su najavljene padavine sredinom sedmice, mada su u TK Banjaluka spremni i za takav scenario.

- Problemi su veliki, ali na mišiće idemo da održimo turnir. Kvalifikacije smo započeli u nedjelju sa 48 igračica iz više od 20 država, od kojih će njih šest izboriti nastup u glavnom dijelu žrijeba koji startuje danas. Nadamo se da nećemo imati problema sa kišom, mada će hala biti spremna za svaki slučaj. Ukoliko budemo primorani da igramo pod krovom, to će malo poremetiti raspored, ali se nadamo najboljem. Ove godine kvalitet turnira je dosta izjednačen i nadam se da će biti dobar tenis, baš kao i prethodnih godina - rekao je Stovragović.

Kao i nekoliko godina unazad, supervizor turnira u gradu na Vrbasu je Vladimir Erg iz Srbije.

- Turnir u Banjaluci jedini je profesionalni ženski u ovoj kategoriji u regionu, pored četiri muška, dok je Saša poznat kao najstrpljiviji i najstameniji čovek u organizaciji. Kvalitet tenisa na muškim turnirima ove godine bio je na visokom nivou i iznad očekivanja, nego što je to bio slučaj ranije, tako da očekujemo neizvesne mečeve i kod devojaka. Razlika od prve do osme nositeljke je nekih 230 mesta, što obećava dobar tenis - rekao je Erg.

Srbija

U glavnom dijelu žrijeba našlo se šest teniserki iz Srbije: Dunja Marić, Anastasija Radojević, Elena Milovanović, Tamara Malešević, Jana Bojović i Mia Ristić, dok tu priliku može da izbori i Anđela Lazarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana