Počinje finalna serija odbojkaškog plej-ofa za dame: Gacko skida Jedinstvo sa trona

Dejan Kondić
Počinje finalna serija odbojkaškog plej-ofa za dame: Gacko skida Jedinstvo sa trona

GACKO - Prvom utakmicom u Gacku između istoimene ekipe i Bimal Jedinstva u petak u 18 časova počinje finalna serija prvenstva BiH za odbojkašice.

Gacko u finalnu seriju ulazi sa prednošću domaćeg terena i velikom željom da nakon 15 godina dominacije “princeza” sruši Bimal Jedinstvo. Jedan od glavnih aduta ekipe koja je regularni dio sezone okončala na prvom mjestu Ivana Radović vjeruje da će ona i njene saigračice prve doći do dva trijumfa kojima bi u svoj grad donijele istorijski, prvi trofej šampiona BiH.

- Moja ekipa u posljednje vrijeme igra jako dobro, dostigli smo željenu formu. Poznajemo dobro ekipu Jedinstva, kvalitetan su protivnik i očekujem utakmicu dostojnu finala. Svakako da imamo respekt prema ekipi iz Brčkog, ali nadamo se pobjedi, a na kraju krajeva i tituli. Vjerujem da ćemo odbraniti domaći teren - rekla je Radovićeva.

S druge strane, u redovima Brčanki očekuju da i ove sezone osvoje duplu krunu. Kup je već u vitrinama “princeza”, a trener Radmila Marković očekuje da i pehar namijenjen šampionu ostane u vlasništvu Bimal Jedinstva.

- Protiv Gacka moramo odigrati bolje nego u polufinalu protiv BL Voleja ukoliko želimo da odbranimo pehar. Gacko je favorit u seriji, tu nema priče, ali dokazali smo da možemo da ih dobijemo i na strani, tako da idemo po brejk. Ukoliko budemo slavili, rapidno nam rastu šanse da na svom terenu završimo posao. Daćemo sve od sebe. Sad, koliko će nam to poći za rukom, vidjećemo. Dobro se poznajemo, a ko bude bio čvršći, ko bude imao više nerava, pa i snage - slaviće. Mi smo mlađa, poletnija ekipa, oni su iskusniji, a neka pobijedi bolji - istakla je Markovićeva.

Napadački, dosta toga u redovima branioca trofeja pitaće se kapiten Jovana Biberdžić. Ona vjeruje da njen tim može do brejka na startu serije.

- Odlično igraju na svom terenu. Imaju dolje sjajnu atmosferu i publika im daje vjetar u leđa. Spremno ćemo ući u taj meč. Pokazaćemo svima od kakvog smo materijala. Imam utisak da mnogi ne vjeruju da možemo do pehara, a to nam je samo dodatni motiv. Nikad ne potcjenjujte srce šampiona, tolike godine branimo titulu, i ovaj put ćemo biti na visini zadatka - poručila je Biberdžićeva.

Radnik juri i titulu

Odbojkaši Radnika će u subotu od 19 časova na gostujućem terenu pokušati da “brejknu” Domaljevac u finalu plej-ofa i tako se približe željenom osvajanju duple krune. Drugi meč igra se narednog vikenda u Bijeljini, a eventualna majstorica 28. ili 29. aprila u Orašju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana