Počinje EP, Banjaluka centar omladinskog boksa

Darko Dragičević
Počinje EP, Banjaluka centar omladinskog boksa

BANjALUKA- U Banjaluku je pristiglo više od 400 takmičara iz 30 reprezentacija na Evropsko prvenstvo u boksu za kadetski uzrast. Dva ringa u dvorani „Borik“ biće poprište kontinentalne smotre, a u BK Slavija, tehničkom organizatoru Evropskom prvenstvu, zadovoljni su urađenim i poručuju da je sve spremno za prve borbe.

 „Za nas je bio veliki izazov da organizujemo Evropske prvenstvo za kadetski uzrast i mogu slobodno da kažem da će Banjaluka biti centar omladinskog boksa narednih dana. Svakodnevno nas očekuje dvije sesije borbi u ringu dvorane Borik, od 15.00 i 18.00 časova. Spremni smo i nestrpljivo čekamo prve borbe. Za nas je ovo ujedno i jedan ispit koji ćemo, uvjeren sam, uspješno položiti i dokazati da smo spremni da organizujemo i ostala takmičenja na najvišem mogućem nivou“ kaže Dalibor Petković, predsjednik BK Slavija.

U BK Slavija kažu da duguju veliku zahvalnost Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske i prvom čovjeku organizacionog odbora Evropskog prvenstva, za sve što je uradio da Banjaluka na pravi način ugosti boksersku mladost Evrope.

„Milorad Dodik je dao veliku podršku i ogroman vjetar u leđa za organizaciju Evropskog prvenstva za kadetski uzrast. Po svim parametrima, i produkcijski i organizaciono, sve ono što se bude dešavalo u Banjaluci moći će da se mjeri sa organizacijom seniorskih Evropskih prvenstva. Ovim putem želim da se zahvalim, još jednom, predsjedniku Republike Srpska za sve što je uradio da bi naš klub i Banjaluka položili još jedan veliki ispit.“ kaže Petković

Evropsko prvenstvo za kadetski uzrast jedan je od navećih događaja u istoriji bokserske Banjaluke. Igor Savičić, direktor BK Slavija kaže da su svi u klubu zasukali rukave kako bi se organizacija privela kraju i kako bi se svi bokseri, ali i ostali članovi brojnih delegacija osjećali kao kod svoje kuće.

„Čeka nas pravi bokserski spektakl narednih dana. Prve borbe na programu su već sutra, a svečano otvaranje zakazano je za ponedjeljak od 17.00 časova. Potrudili smo se da organizaciono i produkcijski sve podignemo na najviši mogući novi i uvjeren sam da će svi oni koji su stigli u Banjaluku ponijeti sjajne utiske. Pozivam sve naše sugrađane da dođu u dvoranu Borik koja, po meni, nikada nije ljepše izgledala za jedan bokserski događaj.“ kaže Savičić.

U Banjaluku je stigao i Kiril Šekutjev, generalni sekretar Evropske bokserske konfederacije, koji kaže da je prezadovoljan onim što je zatekao na licu mjesta.

„Drago mi je što sam ponovo u Banjaluci i što je ovaj grad domaćin Evropskog prvenstva za kadetski uzrast. Želim da se zahvalim u ime Evropske bokserske konfederacije, ali i u svoje lično ime, Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske što je pružio veliku podršku organizaciji prvenstva. Takmičari i službena lica privode kraju svoj dolazak i već od sutra možemo da uživamo u prvim borbama. Znam da nije bilo lako ovo sve organizovati, u toku su i Olimpijske igre, ali je BK Slavija na samo sebi svojstven način odgovorio svim izazovima i svaka im čast na tome.“ poručio je Šekutjev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana