Počelo Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama u Banjaluci

Srna
Počelo Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama u Banjaluci

BANjALUKA - U Banjaluci je svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore i mlađe seniore koje je okupilo timove iz 19 zemalja sa više od 300 takmičara.

Član Izvršnog odbora Evropske kajakaške federacije Andrej Jelenc izrazio je uvjerenje da su organizatori, kao i svih minulih godina, pripremili sve što je potrebno za izvanredno takmičenje, saopšteno je iz Kajak kanu klub Vrbas „m:tel“ Banjaluka.

-Banjaluka se odavno pokazala kao sjajan domaćin, tako da nam preostaje samo da uživamo u dobrim trkama - rekao je Jelenc.

Dejan Travar je u ime organizatora, Kajak kanu kluba „Vrbas žM:telž“, poželio sreću svim takmičarima i istakao da je Banjaluka danas važna destinacija na kajakaškoj mapi planete.

-Kada smo pokrenuli priču o organizaciji velikih takmičenja u kajaku, mnogi nam nisu vjerovali, ali smo uspjeli da u Banjaluci organizujemo najveća svjetska takmičenja u ovom sportu. Hvala svima koji su nam pružali podršku i bili vjetar u leđa -  rekao je Travar, koji je član Organizacionog odbora.

Među učesnicima Evropskog prvenstva je Đovani iz Italije, koji je istakao da očekuje dobre rezultate na rijeci Vrbas, s obzirom na to da je njegov tim u odličnoj formi.

-Drago nam je i što je Banjaluka ponovo domaćin. Bili smo ovdje već nekoliko puta i uvijek smo naišli na srdačan doček - rekao je Đovani.

Prve kvalifikacione trke u disciplini sprint na programu su sutra od 10.00 časova u kanjonu Tijesno na rijeci Vrbas.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana