Pobjedom nad Leotarom Slavija uljepšala povratak u Ligu BiH: Nagrada za uloženi trud

Milan Zubović
Pobjedom nad Leotarom Slavija uljepšala povratak u Ligu BiH: Nagrada za uloženi trud

ISTOČNO SARAJEVO - Povratak u Ligu BiH nakon 11 godina izbivanja Slavija je uljepšala gostujućom pobjedom protiv Leotara rezultatom 80:72.

 Trener Srđan Stanić i njegovi košarkaši ostvarili su veliku pobjedu koja se može nazvati malim podvigom.

Naime, ekipa iz Istočnog Sarajeva na vrućem terenu u Trebinju nadigrala je sastav koji pretenduje na sam vrh tabele što je nagovijestio dovođenjem kvalitetnih pojačanja tokom ljeta.

- Upisali smo veliku pobjedu koja još više dobija na značaju jer je ostvarena u Trebinju gdje domaći tim vrlo rijetko gubi i od mnogo jačih klubova nego što smo mi.

Nismo bili favoriti pred ovaj meč i izvukli smo neki svoj maksimum u ovom trenutku tako da će ovaj trijumf biti veliki podstrek za dalji rad, dok smo ujedno nagrađeni za sav trud kojeg smo do sada uložili - istakao je Stanić koji je tokom ljeta preuzeo kormilo ekipe od Aleksandra Damjanovića.

Njegovu ekipu do pobjede je predvodio Darko Damjanović s 25 poena, pratili su ga Srđan Kočić sa 16 i Antonio Forman s 12 poena, dok je Ajdin Penava imao 11 poena i deset skokova. Kod domaćina Dejan Šakotić postigao je 16, a Stefan Adžić poen manje. Stanić je podsjetio da su tokom ljeta imali problema sa formiranjem ekipe jer nisu znali u kojem rangu takmičenja će igrati. Kao vicešampioni Republike Srpske svoju šansu da se nađu u višem rangu vidjeli su u odustajanju velikog broja klubova da bi dobili dozvolu Košarkaškog saveza BiH da zaigraju.

- To nam je stvaralo probleme jer smo morali čekati odluku KS BiH pa da vidimo kakvu ćemo ekipu formirati. Košarkaši koji su kasnije stigli dobro su se uklopili mada je malo ko od njih bio nosilac igre u svojim bivšim timovima i imao 30 poena u rukama, a sada su se našli u toj ulozi. Pojedinci su i došli upravo zbog toga i privuklo ih je da budu nosioci igre. Nismo stabilni, navikavamo se još jedni na druge i bićemo bolji mada znam da će biti oscilacija i poraza koje ćemo se truditi sa svedemo na što manji broj - kazao je Stanić.

Poraz Mladosti

Ekipa Mladosti poražena je na svom terenu u prvom kolu Lige BiH od Sparsa rezultatom 79:87. Prva četvrtina koju su gosti dobili sa 11 poena razlike odredila je dalji tok utakmice u kojoj Mrkonjićani nisu uspjeli da naprave preokret. Najbolji kod domaćina bili su Jovan Đorđević Marinković sa 20 i Uroš Ilić sa 18 poena. Kod gostiju Filip Jović postigao je 29 poena. Bosna Rojal pobijedila je Zrinjski sa 98:90.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana