Plivački miting u gradu na Vrbasu ispunio očekivanja: Stjepanović: Na dobrom sam putu

G.S.
Plivački miting u gradu na Vrbasu ispunio očekivanja: Stjepanović: Na dobrom sam putu

BANjALUKA - Reprezentativac Srbije Velimir Stjepanović bio je najbolji u generalnom plasmanu na 15. Međunarodnom plivačkom mitingu “Banjaluka open 2023” u muškoj konkurenciji sa osvojenih 2.439 bodova, dok je Janja Šegel bila najbolja u ženskoj sa 2.465 bodova.

Većina plivača trenutno je u punom trenažnom ciklusu i priprema se za Svjetsko prvenstvo koje će da bude održano u Fukuoki.

Plivač iz Srbije Velimir Stjepanović ističe da je u suštini zadovoljan trenutnom formom.

- Imao sam prošle sezone problem s povredom ramena. Sad polako ulazim u formu. Kako imam više takmičenja tako sam sve bolji i bolji. Ovde sam solidno plivao i i te kako mogu da budem zadovoljan svojim trenutnim rezultatima. Hteo sam iskreno samo malo brže da otplivam na 200 metara kraul, to moram da popravim dok sam na 100 kraul ostvario rezultat ispod 50 sekundi što je odlično jer se zna da sam u punom treningu. Kada se zna da sam trenutno u najtežem delu rada onda je ovaj rezultat odličan i pokazatelj da sam na pravom putu - istakao je Stjepanović.

Sjajan rezultat ostvario je još jedan plivač iz Srbije. Andrej Barna je na 100 metara slavio s vremenom 48.83 sekunda, što je među najboljim rezultatima u Evropi ove sezone.

- Stvarno fenomenalan rezultat, nikad nisam plivao brže u ovom delu sezone i u teškom i punom treningu tako da moram da budem zadovoljan. Ovo je brz bazen, odlična konkurencija je bila takva da te terala da ostvariš što bolji rezultat. Strašna konkurencija je bila u mojoj disciplini gdje je okupila najbolje plivače iz Srbije, BiH tako da sam prezadovoljan jer mi sledi još napornog rada - istakao je Barna.

Pohvale na račun organizacije svakako prijaju. Plivački klub Olimp se trudi da svake godine miting bude što bolji i kvalitetniji. Ove godine učestvovalo je 430 takmičara iz 48 klubova i 10 zemalja.

- Prezadovoljni smo ovogodišnjim mitingom. Svake godine je takmičenje sve bolje i bolje. Velimir Stjepanović je bio pobjednik u generalnom plasmanu, dok smo uživali u tri na 100 metara slobodno gdje se za pobjedu moralo plivati ispod 50 sekundi. Andrej Barna je ostvario jedan od najboljih rezultata u ovom periodu i na to smo ponosni. Ovo je bio jedan od najvećih sportskih događaja u Republici Srpskoj i BiH, kao i jedan od najboljih klupskih takmičenja u Evropi ove godine. Entuzijazam svih članova organizacije prevazišao je sva očekivanja te stotine plivača kući nose fantastične utiske - istakao je Miodrag Čeko, direktor.

Sjajna organizacija

Jedna od zvijezdi takmičenja bio je Amerikanac Zek Harding.

- Za mene je ovo bilo sjajno takmičenje i odlična priprema za Svjetsko prvenstvo. Oduševljen sam prijemom i organizacijom a posebno mi je drago što mogu biti u ovom regionu i vidjeti odakle dolaze moji srpski prijatelji Barna i Stjepanović - rekao je Harding.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana