Plasman na finalni turnir Kupa donio samopouzdanje rukometašima Borca

Darko Dragičević
Plasman na finalni turnir Kupa donio samopouzdanje rukometašima Borca

BANjALUKA - Nakon plasmana na finalni turnir Kupa BiH rukometaši Borca na svom parketu dočekuju dobojsku Slogu sa puno samopouzdanja.

Ekipa želi da što bolje završi prvenstvo, a dueli protiv Sloge su uvijek bili derbiji.

- Pobjeda nad Izviđačem je znak da igrači moraju da vjeruju u sebe i svoj rad. Sigurno je pozitivnija atmosfera nakon trijumfa i više je samopouzdanja. Lakše je raditi kad se pobjeđuje, ali ekipa mora da napreduje i kada gubi. U procesu smo stvaranja tima i to traži svakodnevno odricanje - rekao je trener Irfan Smajlagić. Sloga ove sezone pokazuje dva različita lica. Na gostovanjima su prilično neubjedljivi.

- Imamo respekt prema rivalu, ali najviše, kao i uvijek, gledamo svoj tim. Najveći smo protivnici sami sebi i kada smo pravi onda se nikog ne bojimo. Moram reći, a da ne uvrijedim svoje igrače, oni su taktički skromni, što znači da imaju puno prostora za napredak i to je najbitnije. Da rade i napreduju - poručio je trener Borca. U proteklim mečevima šansu su dobili i mladi rukometaši poput Davida Momića i Filipa Stojanovića. Upravo ta širina u rotaciji može da bude adut Borca protiv Sloge, koja koristi manje rukometaša.

- Mladi momci moraju to da zasluže na treninzima. Ne mogu da budu samo broj, već treba da pokažu da mogu da nam pomognu - istakao je Smajlagić.

Stojanović i Momić ističu da je za njih u ovom periodu svaki minut važan.

- Svaki minut želim da iskoristim na pravi način. Znam da se radom na treninzima stiče minutaža. Šest kola je do kraja i u svakom meču idemo na pobjedu - poručio je Stojanović.

Golman David Momić je iskoristio šansu protiv Izviđača.

- Naravno da mi svaka šansa znači puno. Nema straha ni treme. Želim da pomognem svojim saigračima koliko mogu. Protiv Sloge očekujem čvrstu utakmicu, da ispravimo greške i ostvarimo trijumf - poručio je Momić.

Hercegovina čeka Konjuh

Veoma važan meč u borbi za opstanak odigraće Hercegovina, koja će tražiti bodove protiv Konjuha na svom parketu. Parovi 20. kola: Subota: Gračanica - Izviđač (19), Leotar - Goražde (19), Hercegovina - Konjuh (19), Krivaja - Čapljina (19.30), Vogošća - Maglaj (19.30), Borac - Sloga (20 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana