Pjastri nakon pobjede: Ovo je definitivno jedna od najboljih trka u mojoj karijeri

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BAKU - Vozač Meklarena Oskar Pjastri izjavio je da mu je Velika nagrada Azerbejdžana jedna od najboljih trka u karijeri u šampionatu Formule jedan, prenose britanski mediji.

Pjastri je ranije danas pobijedio na VN Azerbejdžana, koja je održana u Bakuu. Australinac je u Azerbejdžanu stigao do druge pobjede u karijeri.

"Poslije odlaska u boks osjetio sam da ima dodatnog prijanjanja i to sam morao da iskoristim, znao sam da ako ne preteknem Šarla Leklera poslije toga, da neću nikad uspjeti. Napravio sam veliki iskorak i uspio sam i onda sam pokušavao da zadržim prednost u narednim krugovima. Ovo je definitivno jedna od najboljih trka u mojoj karijeri", rekao je Pjastri na konferenciji za medije.

Ekipa Meklarena je posle trke u Bakuu preuzela prvo mjesto u generalnom plasmanu konstruktora sa 476 bodova, dok je Red Bul drugi sa 456.

"S obzirom na to gde smo bili kada sam prošle godine došao u ekipu, bili smo posljednji, a sada vodimo u šampionatu... Pohvala cijeloj ekipi za preokret, koji je napravila u posljednjih 18 mjeseci, a i ja sam zbog njih napredovao", dodao je vozač Meklarena.

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je drugo mjesto na VN Azerbejdžana. On je priznao da se ekipa Ferarija mučila na tvrdim gumama.

"Čim smo stavili tvrde gume na bolid, znao sam da ne možemo da pobijedimo. Posebno sam se mučio na tvrdim gumama da sačuvam zadnje gume, a na kraju sam u prvoj ili drugoj krivini mislio da mogu da udarim u zid, bilo je vrlo blizu. Nisam mogao da se primaknem koliko sam želio i izgubili smo trku kada se nisam dobro branio koliko sam mogao na kraju pravca. Ponekad pravite greške, a ja ću izvući pouke", naveo je Lekler.

Prvo mjesto u generalnom plasmanu vozača drži Maks Ferstapen iz Red Bula sa 313 bodova, dok je Lando Noris iz Meklarena drugi sa 254.

Naredna trka u F1 biće održana 22. septembra za VN Singapura.
    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana