Petoro karatista iz Srpske na SP u Turskoj: Dujaković najveća uzdanica

D. P.
Petoro karatista iz Srpske na SP u Turskoj: Dujaković najveća uzdanica

BANjALUKA - Na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21, koje će se od četvrtka do nedjelje održati u turskom gradu Konja, u sastavu reprezentacije BiH, koja ima 33 učesnika, biće petoro karatista iz Republike Srpske.

Boje banjalučke Energije braniće: juniori Mihajlo Stanić (do 55 kilograma) i Luka Pejić (do 61 kg), kao i Pavle Dujaković (U-21, do 60 kg). U Konju je otputovao još jedan Banjalučanin, član Vrbasa Nemanja Jeličić (kadet, do 70 kg), kao i takmičarka Slavije iz Istočnog Sarajeva Marina Kurteš (U-21, do 61 kg). Najviše se očekuje od Dujakovića, koji je prvi na svjetskoj rang-listi, ali ne treba da bude nikakvo iznenađenje ako još neko od karatista iz Srpske zablista.

- Stvarno smo dobro radili proteklih sedmica i maksimalno spremni putujemo u Konju. Znam da se od mene najviše očekuje i spreman sam da se nosim sa ulogom favorita. Nadam se jednoj od medalja, a očekujem dobre rezultate i od ostalih takmičara iz Republike Srpske, kao i BiH. Ovo je jedno od posljednjih velikih takmičenja u ovoj sezoni, a poslije njega na programu je početkom novembra još Balkansko prvenstvo - naglasio je Dujaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana