Petev pred Finsku: Važna su nam tri boda i vjerujem da ćemo ih osvojiti

Anadolija
Petev pred Finsku: Važna su nam tri boda i vjerujem da ćemo ih osvojiti

SARAJEVO – Selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivajlo Petev, optimista je uoči veoma važne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Katar 2022“ protiv Finske sutra na zeničkom stadionu „Bilino polje“.

Za siguran plasman BiH u baraž  fudbalerima su potrebna četiri boda iz posljednja dva duela protiv Finske i Ukrajine, a olakšavajuća okolnost bi mogla biti činjenica da će oba igrati u Zenici.

Petev nije mogao da kaže da li će Edin Džeko uspjeti da se oporavi od povrede do duela sa Fincima ili ne.

-On sutra ima zadnji test i onda ćemo vidjeti hoće li moći igrati ili ne - rekao je bugarski trener na klupi BiH.

Kada je riječ o pripremama za dva ključna duela u borbi za Mundijal, Petev je istakao da je prezadovljan odnosom momaka u reprezentaciji.

-Prezadovoljan sam s momcima u pripremama za utakmicu. Svi smo spremni i jedva čekamo sutra „Bilino polje“. Očekujem da odigramo dobro i pobijedimo. Mislim da imamo kvalitet za to. Mislim da ćemo odraditi dobar posao sutra. Nama su važna tri boda i vjerujem da ćemo uspjeti da ih osvojimo - naglasio je Petev.

Dodao je da ima viziju sastava za sutrašnji ogled s Fincima, ali da će odlučiti uoči utakmice ko će zaigrati.

-Analizirali smo rivala, imamo još dan da finaliziramo sve kako treba. Siguran sam da ćemo sutra minimalizovati njihove jače strane. Bitni smo mi i gledamo kakvi ćemo biti mi, sve ovisi o nama i mi smo tu bitni - kazao je Petev.

Miralem Pjanić, veznjak turskog Bešiktasa i tima BiH, nada se dobrom izdanju protiv Finske i naravno važnoj pobjedi.

-Očekivanja su ogromna. Mislim da imamo pozitivan pritisak, Doveli smo se u situaciju da možemo u baraž. Ostale su dvije važne utakmice, sada se spremamo za Finsku. Teška utakmica, Finska je ozbiljna reprezentacija to su pokazali i u prošlim kvalifikacijama - rekao je Pjanić i dodao: „sigurno je da ćemo ostaviti srce na terenu“.

Fudbaleri BiH susret protiv Finske igraće 13. novembra s početkom u 15 časova, a protiv Ukrajine 16. novembra. Oba susreta se igraju na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

Lider grupe „D“ je Francuska sa 12 bodova, Ukrajina ima devet (utakmica više), Finska osam, BiH sedam, a Kazahstan tri boda (+1).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana