Pešić još bez spiska za EP: Sutra ćemo, nakon treninga

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da će konačan spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo, koje se održava od 1. do 18. septembra, saopštiti sutra nakon posljednjeg treninga pred put u Prag.

Srbiju će na kontinentalnom šampionatu predstavljati 12 košarkaša, a Pešiću su trenutno na raspolaganju sljedeći igrači: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Marko Jagodić Kuridža, Dušan Ristić, Filip Petrušev i Boriša Simanić.

Očekuje se odluka oko Nemanje Bjelice i Nemanje Nedovića, koji imaju problema s povredama.

"Sutra ćemo saopštiti spisak, nakon narednog treninga. Svi su kandidati. Svaki trening je važan, može da dođe i do povreda. Dobri su za sada. Smirila se situacija sa povredama, naporno je prvenstvo. Igra se svaki dan. Što se tiče Bjelice i Nedovića, videćemo koliko su u stanju da pomognu ekipi i doneti odluku", izjavio je Pešić na konferenciji za medije u beogradskoj Areni.

Srbija će se takmičiti u D grupi u Pragu, a turnir će početi 2. septembra utakmicom protiv Holandije 2. septembra (21.00).

Zatim slijede mečevi protiv domaćina Češke 3. septembra (17.30), Finske 5. septembra (21.00), Izraela 6. septembra (21.00) i Poljske 8. septembra (21.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana