Pehar otišao u Brod

Dejan Kondić
Foto: Glas Srpske

Nakon devet dana majstorija na "petoparcu" završeno je prvo izdanje turnira u futsalu "Banjaluka open". 

Finalnog dana na programu su bile utakmice četvrtfinalne i polufinalne runde, te dvoboj vrijedan trofeja na turniru "Banjaluka open". 

U velikom finalu jedna naspram druge našle su se ekipe "DM Montaža Brod", satkana od članova KMF Radnik iz Bijeljine, šampiona Premijer lige BiH u minuloj sezoni i "Prijatelji doktora Vlade Đajića" predvođena Mariom Aladžićem, kapitenom futsal reprezentacije BiH. 

Poveli su "Prijatelji doktora Vlade Đajića" sa 2:0 golovima Marija Aladžića i Bilala Jelića, ali su uzvratili Milan Marinković i Davor Arnautović. 

Publika na tribinama banjalučke "Arene" već se spremala za penal lutriju, ali se za drugačiji scenario pobrinuo Stefan Rakić koji na devet sekundi do kraja utakmice šalje loptu u mrežu za pobjedu ekipe "DM Montaža Brod" konačnim rezultatom 3:2. 

- Turnir je bio odlično organizovan, a ambijent je fenomenalan. Igrali smo na brojnim turnirima, ali teren poput ovog u Banjaluci ne postoji u BiH. Želim da se zahvalim i banjalučkoj publici koja je na sjajan način podržala sve ekipe i apelujem na sve da ovaj turnir preraste u tradiciju. Kvalitet ekipa je bio na zavidnom nivou. Svima nama i dalje traje pripremni period, za vikend počinje i nova sezona, ali su na turnir stigle odlične ekipe sa kvalitetnim igračima. U samoj završnici našle su se četiri, u ovom trenutku, najbolje ekipe u BiH, a mi smo na kraju stigli do prvog mjesta. Smatram da smo zasluženo osvojili pehar. Svima nam je drago zbog ovog uspjeha - poručio je Davor Arnautović, jedan od najboljih futsal igrača sa ovih prostora koji je predvodio ekipu "DM Montaža Brod". 

Bijeljinci su finalnog dana turnira, u sve tri utakmice, do pobjede stigli nakon rezultatskog preokreta, a pun doprinos osvajanju trofeja dao je i Milan Marinković. 

- Želim da pohvalim organizaciju turnira. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Od uslova za igru do uslova van terena. Nadam se da će turnir postati tradicionalan. Kvalitet je bio odličan i svi najbolji igrači futsala sa ovih prostora nastupili su u Banjaluci - rekao je Marinković. 

Zadovoljan je bio i "glavni krivac" za novu sportsku priču u Banjaluci. Darko Savić čestitao je pobjedničkoj, a zahvalio se i svim ostalim ekipama koje su nastupile na turniru. 

- Ideju koju smo zamislili sproveli smo u djelo. Vratili smo turnir na otvorenom u Banjaluku i svi smo uživali u majstorijama na "petoparcu" minulih dana. Posebno mi je drago što svi imaju riječi hvale za teren i ambijent u kojem su se igrale utakmice. To nam je bilo najbitnije. Učinićemo sve da turnir postane tradicionalan, te da iz godine u godinu bude sve bolji - rekao je Darko Savić. 

Ekipi "DM Montaža Brod" uz pobjednički pehar pripala je i novčana nagrada u iznosu od 7000 KM, a poraženoj u finalu, ekipi "Prijatelji doktora Vlade Đajića" uručena je novčana nagrada u iznosu od 3000 maraka. 

Generalni sponzor turnira bila je kompanija "Maks Bet", a velika podršku u organizaciji pružili su Fudbalski savez Republike Srpske i Grad Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana