Pavkov tragičar Zvezde, crveno-bijeli nisu dosanjali Ligu šampiona

G.S.
Pavkov tragičar Zvezde, crveno-bijeli nisu dosanjali Ligu šampiona

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspjeli da se plasiraju u Ligu šampiona jer su u plej-ofu eliminisani od Makabija iz Haife. Crveno-bijeli su odigrali nerešeno 2:2 u revanšu u Beogradu, iako su imali dva gola prednosti, pa su ostali bez velikog sna zbog poraza od 3:2 u prvoj utakmici. Šampion Srbije igraće u grupnoj fazi Lige Evrope.

Tragičar Zvezde bio je jedan od ljubimaca navijača i čovjek koji je toliko radosti donosio svojim golovima – Milan Pavkov. Napadač, koji je ušao u igru sa klupe, u 90. minutu postigao je auto-gol kojim je Makabi došao do velikog uspjeha.

Borjan je pogrešio, Ivanić napravio faul, a Pavkov nespretno reagovao na prvoj stativi poslije centaršuta i loptu sproveo u sopstvenu mrežu.

Preko 50.000 navijača odjevenih u crvene i bijele majice dočekalo je goste iz Izraela i napravilo "pakao" na najvećem srpskom stadionu.

Nošeni fantastičnom podrškom sa tribina igrači Dejana Stankovića izašli su na teren i krenuli od samog početka veoma hrabro, a iznenađenje u vidu Slavoljuba Srnića umjesto Kingsa Kangve, donio je dodatnu dozu borbenosti na sredini terena.

Aleksandar Pešić je u velikoj mjeri dobijao duele sa štoperima Makabija, a Zvezda se opredijelila na standardnu taktiku napada preko brzonogog Osmana Bukarija.

Prvu veliku priliku domaći su imali u 12. minutu, kada je nakon povratne baš Bukarija, Gejlor Kanga gađao donji desni ugao, ali je lopta završila na stativi.

Gabonac je nešto kasnije zagrijao dlanove golmana Koena, da bi u 27. minutu crveno-bijeli stigli do prednosti.

Po lijevoj strani je u svom stilu prošao Aleksandar Katai, koji je loptu vukao do gol-aut linije. Izdržao je igrača na leđima, a poslije povratne u peterac, na loptu je natrčao Pešić i klizećim je ubacio u mrežu.

Tribine su eksplodirale, a igrači u crnim dresovima polako počeli da gube konce na sredini terena.

Tri minuta kasnije malo je nedostajalo da na semaforu piše 2:0, kada je Bukari centrirao, a Mirko Ivanić uhvatio sjajan volej. Nažalost, lopta je prohujala pored desne stative.

Ono što nije uspjela tada, domaća ekipa jeste u 43. minutu i to na kakav način - Srnić je oduzeo loptu Pjerou, ona došla do Kataija koji je petom proslijeđuje ka Pešiću, a ovaj iz prve do Ivanića. Mirko je iskosa sa lijeve strane šutirao i poslao je pod samu prečku.

Zvezda je u tom trenutku imala prednost koja je vodi u Ligu šampiona, ali je u slijedećem napadu Makabi dobio penal nakon igranja rukom Srnića u kaznenom prostoru.

I onda je Milan Borjan u roku od samo nekoliko sekundi prešao put od heroja do tragičara. Odbranio je jedanaesterac Hazizi, ali je potom primio gol sa više od 25 metara "kroz ruke".

Makabi je smanjio rezultat, sa 2:1 se otišlo na petnaestominutnu pauzu, a u nastavku su oba tima spustila gard i krenula na pobjedu.

Ređale su se prilike pred oba gola, igrači Haife nešto konkretniji, dok su crveno-bijeli čekali svoje prilike iz kontri i polukontri.

Jedan neprijatan trenutak dogodio se kada je zamijenjen Kanga, koji je bio veoma ljut na trenera Stankovića zbog činjenice da ga je izveo iz igre. Nije se čak ni pozdravio sa njim, ali je svoje mjesto morao da ustupi Kangvi.

Ušao je u finišu i spomenuti Pavkov umjesto odličnog Pešića, ali je, nažalost, na već opisan način ovoga puta prolaz omogućio protivničkoj ekipi. Sudbina je tako htjela da gorostasni napadač u najvjerovatnije svom posljednjem nastupu za klub postane tragičar.

Srpski šampion igraće u grupnoj fazi Lige Evrope, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana