Partizan poslije drame zakazao susret sa Zvezdom u finalu Kupa Koraća

Tanjug
Foto: KK Partizan

NIŠ - Košarkaši Partizana plasirali su se večeras u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u niškom Čairu u polufinalu poslije velike borbe i drame pobijedili FMP 92:89.

Partizan je u finišu meča prokockao visoku prednost, FMP je preko Nenada Nerandžić imao šut za produžetak, ali lopta nije ušla u koš i crno-beli su zakazali večiti derbi protiv Crvene zvezde u finalu Kupa, sutra od 21 sat.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kevin Panter sa 29 poena, Dalas Mur je dodao 19, dok je Zek Ledej stao na 14.

Kod FMP-a istakao se Brajs Džons sa 29 koševa, dok je Danilo Tasić ubacio 17.

FMP je odlično parirao Partizanu i sve do finiša prvog poluvremena vodila se velika i izjednačena borba, a onda su crno-bijeli predvođeni Panterom i Murom uspjeli da se odlijepe na plus devet i od tog momenta su imali kontorlu meča u svojim rukama.

Izabranici Željka Obradovića brzo su otišli na dvocifreni višak, koji je u trećoj dionici išao na najvećih 16 poena (67:51).

Period opuštanja i nekoliko grešaka u napadu crno-bijelih, ekipa Nenada Stefanović je znala da iskoristi i priđe na minus 10, ali više od toga nije mogla u ovom dijelu.

Brajs Džons je serijom od od 7:0 otvorio posljednju dionicu i FMP je prišao na samo šest poena zaostatka, dok su se crno-bijeli mučili muku sa realizacijim šuta.

Sušu Partizana prekinuo je Koprivica sa penala, nakon skoro četiri minuta bez koša, da bi Mur trojkom donio plus 10.

Pogotkom za najveći broj poena Tasić je unio neizvjesnost u posljednjih pet minuta meča, potom i Džons, ali su Ledej i Panter sa dvije vezane trojke sačuvali Prtizanovu prednost (88:77).

FMP je u samom finišu iskoristio neopreznost Partizana, koji je ispustio dvocifrenu prednost i trojkom Džona prišao na 91:89, da bi u posljednjim trenucima meča FMP preko Nerandžića imao šut za tri poena, ali lopta nije ušla u koš i Partizan se plasirao u finale.

Crno-bijeli će sutra od 21 sat u finalu igrati protiv Crvene zvezde.

Susret je obeležila i povreda Alena Smailagića u prvoj dionici koji se nije vraćao na teren poslije toga, kao i pogrdno skadndiranje predsjedniku KK Crvena zvezda Nebojši Čoviću i njegovoj supruzi, zbog čega je publika bila opomenuta da će deo navijača biti izbačen iz hale ako se sa takvim skandiranjem ne prestane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana