Partizan ovjerava evropsku jesen

G.S.
Partizan ovjerava evropsku jesen

TA KALI - Najveći dio posla oko plasmana u grupnu fazu Lige konferencije fudbaleri Partizana riješili su u prvom meču protiv Hamruna (4:1), a večeras (20) im preostaje da ovjere evropsku jesen.

Već poslije uvodnih dvadesetak minuta u Humskoj bilo je jasno da Hamrun nije rival koji može da ugrozi “crno-bijele”, pa se može očekivati da rutinski odrade posao i drugu godinu zaredom igraju u glavnoj fazi utješnog UEFA takmičenja. Ipak, rane sa početka sezone još uvijek su svježe, pa svaka nova pobjeda vraća izgubljeno samopouzdanje momaka Gordana Petrića. Od njegovog dolaska na klupu upisane su dvije pobjede, a treća bi bila i te kako značajna pred nastavak Superlige Srbije. Igra je i dalje daleko od one kakvu struka i navijači priželjkuju, pa je ovo lijepa prilika da se i na tom planu napravi dodatni iskorak.

- Uvijek imaju neke stvari da se dorađuju, da se popravljaju, mislim da se vraćamo na pravi kolosek i da je ovo dobar početak - rekao je defanzivac Siniša Saničanin.

Sve bolji Fuseni Dijabate kaže da postoji doza opreza zbog svega što se izdešavalo do sada, ali vjeruje da će njegov tim sa dvije pobjede zakoračiti u grupnu fazu.

- Moramo biti veoma oprezni i moramo brzo osigurati rezultat. Ako uspijemo da brzo postignemo gol utakmica će biti dobra za nas. Trudiću se da ponovo postignem gol, ali to nije previše bitno. Nakon gola u prvom meču bio sam veoma srećan zbog sebe, tima, moje porodice i nadam se da to neće biti posljednji, još mnogo njih će doći - rekao je krilni napadač.

Najveća opasnost po gol Partizana biće srpski fudbaler Igor Nedeljković kome smetaju komentari da na Malti igraju samo konobari i ribari.

- Znamo moji saigrači i ja koliko truda ulažemo. Naš posao je profesionalni fudbaler, ne konobar ili ribar i malo nam zasmeta negativan komentar. Ali sa druge strane, svesni smo našeg kvaliteta - rekao je Nedeljković.

Gordan Petrić na Malti računa na 23 igrača, koji su sinoć osjetili teren na kojem inače igra i nacionalni tim ove zemlje. Ne bi trebalo očekivati neku vatrenu atmosferu s obzirom da na Malti fudbal nije previše popularan, kao i to da Hamrun ne igra na svom stadionu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana