Partizan dočekuje španski tim u 19. kolu Evrolige: Baskonija liječi rane iz Izraela

G.S.
Partizan dočekuje španski tim u 19. kolu Evrolige: Baskonija liječi rane iz Izraela

BEOGRAD - Poslije neuspješne epizode na gostovanju u Tel Avivu kod Makabija košarkaši Partizana večeras će pred svojom publikom ugostiti Baskoniju od 20.30 časova u 19. kolu Evrolige.

Baskonija ima jednu pobjedu više od “ponosa Izraela” (11-7) što znači da “crno-bijele” čeka novi težak duel, iako dobro poznaju protivnika od kojeg su poraženi na gostovanju u Vitoriji nakon produžetka u drugom kolu. Ipak, stvari su se mnogo promijenile od tada, ekipe su mnogo uigranije, ali i umornije, pogotovo nakon duplog programa.

Španskom timu biće ovo treće gostovanje u nizu, a prethodna dva u Njemačkoj kod Albe i Bajerna nisu bila uspješna pa će u srpskoj prestonici tražiti iskupljenje. Prije pomenuta dva neuspjeha Baskonija je bila u sjajnoj formi, jer je vezala šest pobjeda koje su je vinule u gornji dio tabele, odnosno među osam najboljih.

Prednost Beograđana u ovom meču biće domaći teren i publika, dok trenera Željka Obradovića sve više raduje ulazak u formu Alekse Avramovića i Alena Smailagića, koji su se oporavili od povrede. Loše otvaranje susreta u Izraelu mnogo je koštalo izabranike trenera Željka Obradovića koji su poraženi rezultatom 81:90 (13:24, 26:22, 14:18, 28:26), što im je bio deseti poraz ove sezone, a prvi nakon četiri vezane pobjede. Domaći tim je u uvodnim minutama napravio seriju 12:0, što se ispostavilo kao ključna razlika.

- Vrlo loš start za nas, pokušali smo, borili se, ali nedovoljno da nešto promenimo. Znali smo kako Makabi igra, pokušali smo da se pripremimo kao i pred prvu utakmicu u Beogradu. Neke stvari su bile dobre, neke veoma loše, nisam srećan zbog naših ofanzivnih odluka. Bilo je mnogo izgubljenih lopti, čak 13 na deset asistencija, nemoguće je dobiti utakmicu u Evroligi sa ovakvom statistikom. Posebno kada gubite lopte kao što smo mi gubili, bez ikakvog razloga. Dali smo im prilike da trče i dolaze do lakih poena - izjavio je Obradović.

Strijelci

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Lorenco Braun sa 21 poenom i pet asistencija, dok je Bonzi Kolson dodao 19 poena i sedam skokova. U ekipi Partizana istakli su se Kevin Panter sa 22 poena i Dante Egzum sa 17 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana