Partiju karijere Dalibor Ilić odigrao pred domaćom publikom: Momak za velika djela

Milan Zubović
Partiju karijere Dalibor Ilić odigrao pred domaćom publikom: Momak za velika djela

LAKTAŠI - Utakmicu 26. kola ovosezonskog izdanja ABA lige Dalibor Ilić dugo će pamtiti. Mladi krilni centar Igokee u njoj je zablistao kao nikada do sada. Krki je isporučio 31 poen, za indeks korisnosti 49, pa će skoro sigurno biti proglašen za najkorisnijeg igrača runde.

Prvi put u karijeri prebacio je 30 poena, čemu je dodao devet skokova i pet asistencija, a čak 21 put stao je na liniju slobodnih bacanja i precizan bio 17 puta. To je šesti najveći broj izvedenih slobodnjaka svih vremena ABA lige, a ispred njega su Milan Gurović, Karl Ingliš i Damir Mulaomerović sa po 22, Gurović sa 23 i Igor Rakočević sa 24. 

Prethodni rekord po broju indeksnih poena (43) ostvario je takođe ove sezone kada je protiv Cedevita Olimpije imao 29 poena i 11 skokova. Ovim je popravio klupski rekord po indeksu, koji je do sada upravo on i držao. Povrede su ga omele da i na ostalim utakmicama bude na visokom nivou i vidljivo je da mu treba vremena da uhvati ritam nakon povratka na teren. Fantastičnim izdanjem najavio je visoke domete u karijeri.

- Drago mi je da sam se poslije skoro mjesec i po konačno vratio u dobru formu. Bio sam u dobrom treningu i odigrao dvije utakmice prije ove, ali one nisu bile ni blizu izdanja protiv Krke. Raduje me činjenica da sam svoju najbolju partiju do sada odigrao pred domaćom publikom, koja me je do sada uvijek podržavala, pa je ovo jedna vrsta zahvalnosti s moje strane, mada je jasno da do ovog učinka ne bih došao da nije bilo doprinosa ostalih saigrača. Ujedno me raduje i to što smo se od ligaškog dijela oprostili najboljim poenterskim mečom sezone i najavili veliku borbu u baražu plej-ofa - istakao je Ilić.

Odgođeni susret sa Zvezdom čeka ih 23. aprila i do kojeg imaju dovoljno vremena da se odmore i što bolje pripreme.

- Rasterećeni dočekujemo taj susret i idemo po pobjedu u Beograd. Susret sa Krkom pokazao je da smo na dobrom putu, u dobrom ritmu, što želimo da prenesemo u plej-of - naglasio je Ilić.

Protivnik Igokee u baražu biće Budućnost ili Cedevita Olimpija, a Ilić nema želja protiv koga bi da igra jer su obje ekipe teške na svoj način.

- Svejedno je protiv koga ćemo igrati jer protivnik ima prednost domaćeg terena. Budućnost djeluje da je u maloj krizi, ne znamo da li će igrati Vili Rid, pa bih možda mrvicu više želio da se s njima sastanemo, mada treba imati na umu da nikada još nismo dobili meč u Podgorici, što je otežavajuća okolnost za nas, a prva utakmica, koja je najbitnija, čeka nas upravo u “Morači”. S druge strane, slavili smo u Ljubljani, ali je Cedevita Olimpija u sjajnoj formi - rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana