Pao dogovor: Jovanović novi trener Crvene zvezde

GS
Foto: Tviter/KK Crvena Zvezda

BEOGRAD- Vladimir Jovanović je novi trener košarkaša Crvene zvezde, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana.

Jovanović je postigao dogovor sa čelnicima crveno-bijelih i time potvrdio spekulacije koje su se pojavile od odlasa Dejana Radonjića.

Jovanović je bez klupskog angažmana od januara ove godine, kada je napustio Cibonu na čijoj klupi je bio 11 meseci, ali je trenutno selektor reprezentacije Srbije do 20 godina koju od 16. do 24. jula čeka Evropsko prvenstvo u Podgorici.

Na klupi ’crveno-bijelih’ mladi stručnjak iz Mladenovca će zameniti Dejana Radonjića koji je prošle nedjelje potpisao dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom. Crnogorski stručnjak je posle osvojene triple krune izrazio želju da ostane na klupi Zvezde, međutim, do dogovora o nastavku saradnje nije došlo.

Jovanović je u startu bio jedan od kandidata, međutim, prošle nedelje je rekao da ga iz redova ’crveno-bijelih’ još nisu kontaktirali, kao i da mu prija što se dovodi u vezu sa šampionom Srbije i regiona, a da bi volio da se to ostvari.

Jovanović je, inače, trenersku karijeru počeo sa 28 godina, kao asistent u FMP Železniku, da bi 2016. preuzeo mladi tim Crvene zvezde. Debi na klupi prvog tima iz Železnika imao je godinu dana kasnije, a na njoj se zadržao tri godine, prije nego što je preuzeo Cibonu, prenosi Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana