Pad srpskih tenisera na ATP listi, Đoković osmi igrač svijeta

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD- Srpski teniser Novak Đoković pao je za jednu poziciju na najnovijoj ATP listi i trenutno je osmi igrač svijeta sa 3.320 bodova.

Đoković je izgubio 1.000 poena, pošto nije uspio da odbrani titulu na Mastersu u Parizu. Srpski teniser je juče u finalu Mastersa u glavnom gradu Francuske poražen od Danca Holgera Runea 3:6, 6:3, 7:5.

Prvo mjesto na danas objavljenoj ATP listi drži Španac Karlos Alkaraz sa 6.820 poena, dok je drugi njegov zemljak Rafael Nadal sa 5.820.

Grk Stefanos Cicipas je skočio na treće mjesto, dok je Norvežanin Kasper Rud zadržao četvrtu poziciju na ATP listi.

Ruski teniser Danil Medvedev pao je za dvije pozicije i sada je peti igrač svijeta. Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Rus Andrej Rubljov i Amerikanac Tejlor Fric napredovali su za po dva mjesta na ATP listi. Ože-Alijasim je šesti, Rubljov sedmi, a Fric deveti teniser svijeta.

Rune, koji je osvojio Masters u Parizu, napredovao je sa 18. na 10. mjesto liste najboljih tenisera svijeta, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Od ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je pao za dvije pozicije i sada je 31. igrač svijeta. Filip Krajinović je nazadovao za jednu poziciju, pošto se trenutno nalazi na 54. mjestu. Laslo Đere je 73. teniser svijeta, dok je Dušan Lajović pao za 10 pozicija i sada je 99. igrač na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana