Božo Tepić ima veliku šansu u timu Leotara: Želim da opravdam povjerenje

Darko Dragičević
Božo Tepić ima veliku šansu u timu Leotara: Želim da opravdam povjerenje

TREBINjE - Bivši rukometaš banjalučkog Borca Božo Tepić imaće u novoj sezoni veliki izazov. Naime, mladi rukometaš je pojačao trebinjski Leotar, koji će ove sezone imati prvi nastup na međunarodnoj sceni.

Trebinjski klub je već ušao u drugu fazu priprema. Ekipa je odigrala i tri kontrolna meča. Olakšavajuća okolnost za trenera Dragišu Koraćevića je da je veći dio tima ostao na okupu, a novajlije poput Tepića treba da donesu novu energiju.

Tepić ističe da je sjajno primljen u Trebinju.

- Stvarno sam se veoma lako privikao na novu ekipu. Nije bilo teško da se uklopim jer većinu saigrača poznajem odranije. Odlično sam primljen, saigrači su odlični, tako da nije bilo nikakvih problema. Klub je odlično organizovan, a Trebinje zaista lijep grad na koji se nije teško priviknuti, tako da su prvi utisci odlični. Sad je sve na meni, da se radom nametnem stručnom štabu i opravdam ukazano povjerenje - istakao je mladi desni bek.

Leotar je već odigrao tri pripremne utakmice.

- Radi se punom parom. Ujutro je uglavnom stadion ili teretana, a naveče smo u dvorani, gdje radimo na uigravanju. Ekipa je stvarno odlična, spoj je mladosti i iskustva. Na mojoj poziciji je iskusni Aleksandar Milojević i svi nama mlađima pomažu da se što bolje uigramo. Odigrali smo tri meča u kojima smo vidjeli dobre i loše stvari i nastojaćemo u nastavku priprema da ispravimo nedostatke - poručio je Tepić.

Leotar će ove sezone prvi put igrati na međunarodnoj sceni. Iako su mečevi protiv letonske ekipe Taneks Dobele tek u oktobru, o tome se u gradu već priča.

- Naravno da ima malo priče i o Evropi, jer ljudi u Trebinju jedva čekaju te duele. Razumljivo je to jer klub prvi put igra u evropskim takmičenjima, tako da navijačima to puno znači. Što se tiče ekipe, mi smo u potpunosti koncentrisani na pripreme. Fokus je da se što bolje uigramo i spremimo za takmičenja, a o Evropi ćemo razmišljati tek pred mečeve. Glavni cilj je da ekipa napreduje iz dana u dan i da budemo sve bolji, a onda se nadamo da će se ponoviti uspješni rezultati - istakao je Tepić.

Generalna proba

Rukometaši Leotara imaće večeras (subota, 19.30) generalnu probu pred start zvaničnih takmičenja. Trebinjski klub će uzvratiti gostoprimstvo ekipi Lovćena koja će ove godine igrati u grupnoj fazi EHF lige. U prvom meču Crnogorci su slavili 27:23. Leotar će narednog vikenda igrati meč četvrtfinala Kupa Republike Srpske protiv Hercegovine iz Nevesinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana