Ovčina o kazni EHF: Skupo sam platio neinformisanost

D.D.
Ovčina o kazni EHF: Skupo sam platio neinformisanost

TUZLA – Rukometni reprezentativac BiH Alen Ovčina oglasio se nakon što ga je Evropska rukometna federacija kaznila sa četiri godine neigranja zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava.

Ovčina je objasnio kako je došlo do greške.

-U februaru 2022. godine sam zajedno sa još tri reprezentativca bio pozitivan na kovid testu, zbog čega smo propustili i učešće na Evropskom prvenstvu. Nakon pauze sa treningom, povratak u trenažni proces se iskomplikovao zbog povrede desnog ramena i operativni zahvat. Zbog svega van trenažnog procesa sam bio 2 mjeseca. Sa početkom priprema i povratka u trenažni process, , od suplemenata sam koristio protein, kreatin, glutamin i privorkaut. Radi se o suplementima koji su redovni dodaci ishrani profesionalnih sportista. Nažalost, privorkaut koji sam koristio je bio od različitog proizvođača u odnosu na prethodne proizvode, te se ispostavilo da sadrži i nedozvoljenu supstancu anabolički steroid, koja se pokazala pozitivna na doping testu. Tokom 20-godišnje rukometne, klupske i reprezentativne karijere, radio sam desetine doping testova, i nikada nisam bio pozitivan niti na jednu nedozvoljenu supstancu- istakao je Ovčina

Rukometaš ističe da je u čitavoj priči on najveći gubitnik i da će se pridržavati odluke EHF-

-Podržavam pravila EHF-a i smatram da postoje da bi se poštovala, te sam i učestvovao u projektu “Sport bez dopinga”.  Nažalost, nakon razmatranja komisije EHF-a, dobio sam najstrožiju moguću kaznu i skupo ću platiti svoju nepromišljenu odluku i neinformiranost. Svakako da ću se pridržavati pravila EHF, ali ću nastojati sportsko iskustvo i znanje, kao i ljubav prema sportu, prenositi na nove generacije, jer bez sporta živjeti ne znam. Smatram da sam najveću štetu nanio sebi i svojoj porodici, ali i da život mora ići dalje i da ćemo zajedno prebroditi i sportski podnijeti i ovu situaciju i pomenutu kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana